WLAN-reititin

WLAN-reititin, tai WLAN-tukiasema (tunnetaan myös nimellä Wifi-reititin), kavereiden kesken Wlani tai Wifi on laite, joka muuntaa langallisen verkkoyhteyden langattomaksi, usealle laitteelle jaettavaksi yhteydeksi. WLAN-reitittimen avulla pystyt siis surffaamaan netissä ympäri taloa puhelimella, tabletilla, tai tietokoneella vaikka samaan aikaan!

WLAN-reitittimiä on monenlaisia ja siksi kannattaakin aina varmistaa, että kotona oleva reititin sopii sekä nettiyhteyden nopeuteen, että sitä hyödyntävien laitteiden määrään. Yleensä uutta nettisopimusta tehdessä toimitetaan myös uusi sopiva WLAN-reititin kotiin. WLAN-tukiasemia pystyy kuitenkin ostamaan myös erikseen niitä myyvistä liikkeistä!

WLAN-reitittimen tehokkuus

WLAN-reitittimen laatu ja tekniikka vaikuttaa nettiyhteyden nopeuden lisäksi kotona toimivan verkkoyhteyden nopeuteen, sekä vahvuuteen. Jos netti tuntuu siis kotona tökkivän, vaikka nettinopeuden pitäisi olla päätähuimaava, voi syy johtua WLAN-reitittimen puutteellisuudesta.

On hyvä muistaa, että jokainen kotona Wifi-verkkoa hyödyntävä laite jakaa samaa verkkoyhteyttä. Mikäli nettiyhteys ei tunnu riittävän kaikille sitä käyttäville, kannattaa yhteyden, sekä reitittimen vaihtoa sopivampaan pohtia!

Täytyykö WLAN-reititin vaihtaa?

WLAN-reititin on koko ajan hommissa! Siksi sen suorituskyky voikin ajan myötä laskea, jolloin uuden WLAN-tukiaseman hankkiminen on ajankohtaista. Myöskin uutta nettisopimusta tehdessä WLAN-reitittimen vaihtaminen on usein tarpeellista. Mikäli asia mietityttää, kannattaa kääntyä verkon tarjoajan, tai laitteita myyvän tahon puoleen 🙂