alt-text

Riistakamera tarvitsee tehokkaan ja edullisen liittymän!

Julkaistu klo 14:21 by Kati Kiiskinen

Niin kuin kaikki teknologia, myös lähettävien riistakameroiden kehitys on ollut huomattavaa viimeisimpien vuosien aikana ja ne tarvitsevat yhä nopeampia ja tehokkaampia yhteyksiä. Siirtyessä uudempiin kameramalleihin, ei perinteinen 2G-yhteys tuppaa enää riittämään huomattavasti suurempien video- tai kuvatiedostojen lähetykseen.

Yksi kehityksen esiin tuomia haasteita riistakameran omistajalle onkin hintojen nousu tarvittavan liittymän tehokkuuden kasvaessa. Tämän vuoksi onkin hyvä kilpailuttaa ja seurata liittymäntarjoajien hintoja ja datakattoja aktiivisesti!

Nopea ja edullinen vaihtoehto riistakameran simmiksi

Moin liittymät hyödyntävät DNA:n verkkoa, jonka kuuluvuus kantaa jo pitkälle läpi Suomen ja joka on tutkitusti nopein verkko Suomessa. Edullisin ja riistakameran simmiksi toimiva littymä on Moin kuuden euron simmi, johon kuuluu neljä gigaa dataa kuukaudessa. Yleisesti ottaen riistakamerat eivät montaa gigaa kuukaudessa siirrä, mutta jos tämä datamäärä ei riitä (esimerkiksi useiden kymmenien videotiedostojen vuoksi), suositteleme Moin rajattoman reiluja liittymiä – Reilua tai Turboa.

Moin liittymät on mahdollista saada täysin rajattomalla datalla, jolloin ei tarvitse pelätä edes videomateriaalien lähetyksen aiheuttamaa datakuormaa. Rajattoman liittymän saa Moilta jopa 18 euron kuukausihintaan. Edullisemmassa kuuden euron simmissä niin sanottu datapotti jakautuu kaikkien kuuden euron simmien kesken, jolloin useamman riistakameran omistaja pystyy hyödyntämään samaa datapakettia kaikissa laitteissa. Ei siis välttämättä tarvitse ottaa kokonaan rajatonta, jos vaikka 8 gigaa (= kaksi kuuden euron simmiä) riittää – tämän vuoksi Moi onkin niin kovin näppärä! 😊

P.S. Moin simmin saa myös PIN-koodittomana, joka on toivottu ominaisuus erityisesti riistakamerakäyttäjien keskuudessa! Voit tilata uuden pinnittömän simmin asiakaspalvelusta. 👍 Käy valitsemassa juuri omaan käyttöösi sopiva simmi sivuiltamme>>!

Riistakameran datan käytöstä

Paljonko lähettävä riistakamera voisi kuluttaa dataa kuukaudessa? Uudemmissa kameroissa kuvien koko on noin 500 kt (kilotavua) ja 5 sekuntia pitkän videon koko 5 Mt (megatavua). Datan tarpeen voi laskea näistä tiedoista. Jos datapotti on 4 Gt (gigatavua)/ kk, niin edellä mainitun kokoisia kuvia mahtuu datakattoon noin 4 000 000 000/ 500 000= 8000 kpl! Ja päivää kohti kamera voi lähettää keskimäärin 8000/30 = 266 kpl kuvaa. Videoita 4 000 000 000/ 5 000 000 = 800 kpl! Tämä tekee päivää kohden keskimäärin noin 26 kpl videota.

Lue lisää aiheesta:

Moi-kokemuksia — Asiakkaamme Sami: ”Moi Mobiili on hyvä, nopea ja luotettava.”

Tekstiviestit ovat maailman kalleinta dataa – tekstaa mobiilidatalla

Moi nousi ykköseksi Iltalehden kattavassa liittymävertailussa — vastassa Telia, DNA ja Elisa