MOI EU-ROUMAUS!

Moi noudattaa 15. kesäkuuta 2017 alkaen Euroopan parlamentin vahvistamaa asetusta, jonka mukaan EU- ja ETA-maiden alueella puhelinta voi käyttää pääsääntöisesti kotimaan hinnoin.

Pulise kuin kotona!

Erästä poliitikkoa mukaillen, tässä neljä pointtia Moin uudesta EU-roumauksesta

  1. Puhelut ja tekstiviestit ovat EU- ja ETA-alueilla samanhintaisia kuin kotimaassa. Pulise-kuin-kotona siis myös EU- ja ETA-alueilla!
  2. Dataa on käytössä kohtuullisesti normaalimatkusteluun EU/ETA-alueella ilman lisämaksua. Moilla se on 6 euron simmeissä 1 Gt/simmi ja rajattomassa datapaketissa 2 Gt/simmi. Ylimenevästä datasta veloitetaan 3,5€ /Gt + kotimaan hinta.
  3. Mun Moista voit itse muuttaa ulkomaan asetuksiasi milloin tahansa. Kannattaa tarkastaa myös puhelimen asetukset viimeistään ennen matkalle lähtöä.
  4. Moilla puhelimen käyttö ulkomailla on huoletonta, saat tekstiviestitse hälytyksiä, kun lisämaksuton roaming –käyttö on loppumassa ja voit asettaa euromääräiset rajat roaming -käytölle ulkomailla.

Moi Taas ja pidä hauskaa!

Alla vielä knoppitietoa EU-Roumauksesta

Pulise-ja-tekstaa-kuin-kotona

Kaikissa Moi -simmeissä puhelut ja tekstiviestit ovat EU- ja ETA-alueilla samanhintaisia kuin kotimaassa. Rajaton puhe on myös rajatonta kotimaassa ja EU/ETA-alueella. Pulise-kuin-kotona siis myös EU- ja ETA-alueilla!

Kohtuu-data-käyttö EU/ETA-alueella

Koska datan hinta vaihtelee Euroopan eri maiden välillä, on lainsäädännössä määritelty niin sanottu kohtuullisen käytön raja dataroumaukselle. Lähtökohtana uudessa hinnoittelussa on, että normaaliin matkusteluun dataa on kohtuullisesti ilman lisämaksua. Moilla se on 6 euron simmeissä 1 Gt/simmi ja rajattomassa datapaketissa 2 Gt/simmi. Liittymäkohtaiseen kohtuu-data-käyttö-rajaan asti, data laskutetaan kotimaan hinnalla. Tämän jälkeen myös EU:ssa peritään kotimaan hinnan lisäksi erillinen liittymäkohtainen roumaus-maksu 3,5€/Gt/simmi, joka veloitetaan todellisen käytön mukaan per Mt (joka maksaa 0,003418 €/Mt, ja yhdessä Gt:ssä on muuten 1024 Mt:a, näin knoppitietona :) .

Uudet palvelut Mun Moissa

EU/ETA-roumausta on helppo seurata Mun Moissa. Siellä voi tarkastaa liittymäkohtaisen kohtuullisen käytön rajan sekä datan kulutuksen EU/ETA-alueella.

Mun Moissa voi myös asettaa ilmaiseksi lisämaksullisen dataroumauksen euromääräisen käyttörajan. Käyttöraja rajoittaa roumaus-käyttöä sekä EU/ETA-alueen ulkopuolella, että EU/ETA-alueella silloin kun liittymään kuuluva kotimaan hintainen kohtuukäyttö on käytetty loppuun.

Huoletonta käyttöä

Saat aina ulkomailla tekstiviestillä automaattisesti tiedon roumaus-hinnoista. Kohtuullisen käytön rajojen sekä lisämaksullisen dataroumauksen täyttymisestä saat myös tekstiviesti-ilmoituksen. Hinnasto on näkyvillä www.moi.fi/hinnasto -sivulla.

Muutokset matkan aikana

Jos laskutusjakso vaihtuu kesken ulkomaanmatkan, kohtuullisen käytön raja nollautuu ja käytössä on uusi kohtuullisen käytön datapaketti.

Jos vaihdat liittymäsi datan osalta rajattomaksi kesken matkan, myös kohtuullisen käytön raja nousee uuden paketin mukaiseksi.

Puhelimen asetukset

Myös puhelimissa on erilaisia asetuksia, joilla roumausta voi rajoittaa. Jotta palvelut toimivat haluamallasi tavalla matkallasi, tarkasta ainakin seuraavat asiat:

  1. Tarkasta puhelimen asetuksista, että datan yhteyspiste (APN) on data.moimobile.fi Puhelin voi toimia kotimaassa väärilläkin asetuksilla, mutta ulkomailla data ei toimi ilman oikeita asetuksia.
  2. Huomaa, että jos kytket puhelimen asetuksista mobiilidatan roaming-eston päälle, estää se myös kotimaan hinnalla käytettävissä olevan roaming-data käytön EU/ETA-alueella.