9maaliskuu

Moin toimitusjohtaja piinapenkissä

Moi on tullut operaattorimarkkinoille ryminällä viimeisen puolentoista vuoden aikana. Uusi haastaja kyllä näkyy ja kuuluu, mutta monella voi yhä olla kysymysmerkkejä Moihin liittyen. Tässä koottuna yleisimpiä kysymyksiä ja piinapenkistä vastauksia antaa Moin toimitusjohtaja Petri Lahtinen.

Moin toimitusjohtaja Pete: Miksi Moi on edullinen?

Moi on kevytrakenteinen. Moilla ei esimerkiksi ole kalliita kivijalkamyymälöitä tai raskasta myyntiorganisaatiota vaan kaiken asioinnin voi hoitaa verkossa tai Mun Moi -sovelluksessa.

Moi:n alkuperäinen ajatus on luoda Suomeen uusi operaattori joka tarjoaa juuri sitä mitä asiakkaat haluavat. Asiakkaat ovat toivoneet edullista ja nopeaa liittymää, jota on helppo hallita. Haluamme operaattorina olla mahdollisimman tehokas ja tarjota vain niitä palveluita joita asiakkaat todella tarvitsee.

Näin voidaan antaa säästyneet eurot takaisin asiakkaalle edullisten hintojen kautta. Tämä on ollut alkuperäinen tavoitteemme ja tällä tiellä jatketaan!

Operaattorit tuntuvat kalastelevan uusia asiakkaita vaihtelevilla tarjouksilla tiskin alta.
Toimiiko Moikin näin?

Meillä palvelu halutaan tarjota läpinäkyvästi ja luotettavasti samalla hinnalla kaikille asiakkaillemme. Meistä ei ole oikein, että uudet asiakkaat saavat saman palvelun halvemmalla.

Moi toimii DNA:n verkossa. Mikä juttu tämä on?

Moi on palveluoperaattori. Vaikka Suomessa palveluoperaattorit ovat harvinaisia, niin pohjoismaissa ja muualla maailmassa nopeita ja ketteriä palveluoperaattoreita on tyypillisesti enemmän kuin oman verkon omistavia verkko-operaattoreita.

Valitsimme mielestämme parhaan verkon Suomesta ja toimimme siis DNA verkossa. Pohjois- ja Itä-Suomessa toimimme DNA:n ja Telian yhteisesti omistamassa Suomen Yhteisverkossa, joka kattaa maantieteellisesti puolet Suomen pinta-alasta. Moi toimii kattavasti myös ympäri maailman.

Suosiiko DNA omia asiakkaitaan liittymien nopeudessa?

Toisin kuin joskus kuulee väitettävän DNA:n verkko toimii samalla periaatteella sekä Moin, että DNA omille asiakkaille. Eli jos samanlaisilla liittymillä ottaa yhteyden samasta paikasta samaan aikaan samaan palveluun, saa sekä Moin, että DNA:n asiakas saman nopeuden.

Kuka omistaa Moin?

Moin omistavat 100 prosenttisesti toimiva johto, suomalaiset yksityiset sijoittajat ja sijoitusyhtiöt. Toimintaa ovat tukeneet muun muassa TEKES, Finnvera ja Euroopan Investointipankki.

Onko Moilla suuria visioita?

Pyrimme olemaan Suomen asiakaslähtöisin mobiilioperaattori (helppo, nopea ja hyvä diili). Haluamme kuulua suomalaisten arkipäivään, olla rento ja rehellinen. Emme halua olla “ISO” operaattori, vaan asiakkaiden rakastama operaattori.

Onko visiot saatu muuttumaan todeksi? Miten Moin business on sujunut?

Moille on saatu suorastaan mahtava vastaanotto. Toki se tiedettin jo, että nyt ollaan tekemässä oikeita asioita, mutta jo ensimmäisen asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset löivät meidät ällikällä. Tämäkin tsemppaa meitä jatkamaan.

Mitä koviin numeroihin tulee, niin Moi lanseerattiin toukokuun alussa 2016 ja ensimmäiselle vuodelle liikevaihtoa kertyi 621 000 €. Viime vuonna lähes kymmenkertaistimme liikevaihdon ja tulos oli suunnitelman mukainen. Startupista on nyt siis tullut kasvuyhtiö. Tänä vuonna tähtäämme kahdeksannumeroiseen liikevaihtoon. Moin laskutus on kasvanut joka ikinen kuukausi edellisestä.

Kiitos tästäkin kuuluu asiakkaillemme.


Artikkelikuvassa Moin toimari Petri Lahtinen ja ahkerat fillarimyyjät. Kuva: R. Nordgren.

Edellinen artikkeliEdellinen artikkeliSeuraava artikkeliSeuraava artikkeli