27toukokuu

Moi sai asiakkailtaan kaikkien aikojen parhaat arvosanat

Kevätlukukausi on tullut päätökseen – ja millaisella todistuksella! Onnistumiset ja rakentava palaute motivoi suorittamaan aina vain paremmin ja jo kiitettävän syyslukukauden perään Moi suoritti kevätlukukauden nyt kaikkien aikojen parhailla arvosanoilla. 😍🤓

Moin asiakkaiden antamat arvosanat muodostavat todistuksessa tasaisen ysirivin, ja Moi saikin palautteessa kuulla tarjoavansa ”toimivan kokonaisuuden”. Tekemistä kehitetään jatkuvasti eteenpäin, ja suuri osa onnistumisesta perustuukin asiakkailtamme saatuun palautteeseen. Kiitos siis jälleen kaikille asiakkaillemme. ❤️

Moin todistuksesta löytyi pelkkiä kiitettäviä.

Edullinen, helppo ja toimiva operaattori

Moi sai erityisesti kiitosta edullisuudesta, helppoudesta ja toimivasta kokonaisuudesta. Hinnat ovat liittymissä kohdillaan ja vastaavat käyttäjien tarpeita. Moin asiakkaana ei tarvitse maksaa turhaan, jos esimerkiksi puhelinta käyttää vähän ja datankulutus on pientä.

”Kiitos teille. Puhelinlaskuni putosivat rajusti.”

Moin asiakkaat antoivat myös kiitosta siitä, että hinnat ovat pysyviä ja asiat rullaavat omalla painollaan eikä näin ollen koko ajan tarvitse olla yhteydessä asiakaspalveluun. Mun Moi -sovellus toimii ja sieltä on helppo hallinnoida asioita. Myös perheiltä tuli kommenttia, että Mun Moi tekee lasten liittymien hallinnoimisesta helppoa, sillä lasten liittymien käyttöä voi kätevästi rajoittaa sovelluksen kautta.

”Moi on paras ikinä”

Koska totuus tulee aina asiakkaan suusta, niin alla on esimerkkejä, mitä palautetta asiakkaamme meille kevätlukukauden lopuksi ovat antaneet:

”Moi on paras ikinä. Raahaan koko sukuni sinne pikkuhiljaa. Aspa ihan omaa luokkaansa! 10+++”

”Olen erityisen tyytyväinen, koska mm. liittymän avulla elinkustannukseni ovat tasapainossa pienen eläkkeeni kanssa eläessäni. Ja kaikki toimii.”

”Kun ei koskaan tarvi soitella aspaan, miettiä mistä sais halvemmalla, eikä torjua häiritsevää markkinointia tai tyrkytystä, se on täys 10!!! 🙂 Pitäkää fokus keveydessä ja edullisuudessa, älkää alkako sekoilemaan kilpailijoiden tapaan lisämyynnillä ja harhaanjohtavilla hinnoitteluilla.”

”Onhan se hienoa, että tämmöiselläkin pirteällä tyylillä voi hommat hoitaa!”

”Ihana mm-kisamainos, murrrrrr!!”

”Ei moitittavaa. Siitä tietää, että Moi on hyvä, kun olen aina jakamassa verkkoa kavereille, kun ollaan jossain korvessa rämpimässä. Parasta on helppous, ei tarvitse olla joka kuukaus laskujen kanssa kyttäämässä parempia tarjouksia, hinnat ja nopeus päivittyy automaattisesti nykyhetken tilanteeseen. AIVAN MAHTAVAAAA. EI VOIS HELPOMMAKSI TEHDÄ ❤️”

”Kaikki toimii ja mikään ei ole epäselvää. Todella hyvä Mun Moi, sieltä löytyy kaikki tarvittavat tieto. Liittymän käyttäjä 8v ja hallinnoija äiti. Liittymässä kaikki toimii oikein hyvin ja aikuisen on helppo hallinnoida ja tarvittaessa hakea puk-koodikin 😀 Kiitos ja Ihanaa kesää!”

Kiitos kaikille asiakkaillemme lukuvuodesta

Kiitos vielä teille, sekä kuluneesta lukuvuodesta että kaikesta arvokkaasta palautteesta. Tästä on hyvä lähteä kohti kesää lataamaan akkuja – ja suunnata taas entistäkin motivoituneempana kohti syksyä sekä aina parempia suorituksia. 😎

P.S. Jos et vielä ole ja haluat liittyä tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon, voit käydä katsomassa liittymävaihtoehtomme täältä.

Edellinen artikkeliEdellinen artikkeliSeuraava artikkeliSeuraava artikkeli