alt-text

Mikrobitti vertaili: Moin edullisin vs. isot operaattorit. Kukakohan voitti?

Julkaistu klo 17:10

Mikrobitti julkaisi hiljattain liittymävertailun, jossa isompien operaattorien rakastamia pakettiliittymiä verrattiin markkinoiden halvimpaan liittymään, eli Moi mobiilin 6€ perusliittymään. 😍

Vertailun tarkoituksena oli selvittää, kuinka paljon perusliittymää täytyy oikeasti käyttää, ennen kuin se tulee kalliimmaksi kuin rajattomat pakettiliittymät. 💰

Rajattomista paketeista Mikrobitin syyniin päätyivät DNA Nopea 4G Rajaton, Elisan Huoleton 50M ja Huoleton 150M, Telian Rajaton 100M, sekä Moi-liittymä rajattomalla puheella ja datalla.

Liittymä, johon paketteja siis vertailtiin on Moin 6€ perusliittymä, johon kuuluu 4Gt/kk  4G-verkon dataa 100M nopeudella. Ylimenevistä gigatavuista hintaa tulee 1,5 euroa per gigatavu, ja tekstiviestien sekä puheluiden minuuttihinta on 0,055 euroa.

Kuinka paljon Moin 6€ simmiä voi käyttää, ennen kuin se ylittää pakettihinnat?

Perusliittymässä tietysti eniten mietityttää se, kuinka paljon puhelinta voi oikeasti käyttää ennen kuin hinta nousee korkeammaksi kuin rajaton paketti. Tilastojen mukaan suuri osa suomalaisista maksaa turhaan rajattomasta paketista. Tämän selittää erityisesti vuosi vuodelta vähenevät puhelu- ja tekstarimäärät. Jos et soittele paljoa ja käytät yhteydenpitoon pikaviestisovelluksia (esim. WhatsApp) et todennäköisesti tarvitse rajattomasti tai runsaasti puheaikaa ja tekstiviestejä.

Tietysti joukossamme on myös datarohmuja, joilla bittejä virtaa tavallista tiuhempaan. Silloin hyvä vaihtoehto on Moi-liittymä rajattomalla 4G-datalla (18 €/kk) jossa maksat vain käytetystä puheesta ja tekstiviesteistä. Oma tarve kannattaa selvittää edellisistä puhelinlaskuista. Laskussa on aina selvästi eriteltynä puhutut minuutit, lähetetyt tekstarit ja käytetty datamäärä.

Tässä vertailun helpottamiseksi taulukot siitä, kuinka paljon voit käyttää dataa, puhua ja lähettää viestejä ennen kuin rajaton paketti tulee kannattavammaksi.

DNAn pakettiliittymään verrattuna:

Elisan pakettiliittymiin verrattuna (100M ei tarjolla):

Telian pakettiliittymään verrattuna:

Moin omaan pakettiliittymään verrattuna:

Mikrobitti teki myös huomion, että isompien operaattorien perusliittymät tulevat kalliimmiksi kuin Moin 6€ simmi koska niiden puhelu- ja tekstiviestihinnat ovat kovempia, sekä kuukausihinta järjestään tyyriimpi.

Mikrobitti huomauttaa kuitenkin (ja me komppaamme), että kannattaa aina varmistaa omat käyttötottumukset edellisten kuukausien laskuilta ja puhelimen ”datan käyttö” -osiosta ennen kuin liittymää lähtee vaihtamaan, ettei tule yllätyksiä.

Kun oma tarve on selvitetty, voit hankkia itsellesi edullisen Moi liittymän täältä! Lue myös Järvisen perheen esimerkki ja kokemukset 6 euron simmistä täältä.

Katso Moin uudet liittymäpaketit täältä. Päivitetty syksyllä 2021.

Linkki Mikrobitin vertailuun ja uutisointia aiheesta muualla:

Mikrobitti: Omistatko rajattoman puhelinliittymän? Näillä ohjeilla lasket tulisiko käytön mukaan veloitettava liittymä halvemmaksi.

Tivi: Kannattaako hankkia rajaton puhelinliittymä? Mikrobitti vertaili liittymiä, puhelinlaskusi voisi ehkä olla pienempi

IL: Kannattaako hankkia rajaton puhelinliittymä? Mikrobitti vertaili liittymiä – puhelinlaskusi voisi ehkä olla pienempi

Eikä muuten ole ensimmäinen kerta, kun Moita on suitsutettu:

HS:n vertailussa selvittettiin kännykkäliittymät ”juttelijalle”, ”keskivertokäyttäjälle” ja ”viihdekäyttäjälle”

Kauppalehti suosittelee Moi liittymää

Moi nousi ykköseksi Iltalehden kattavassa liittymävertailussa – vastassa Telia, DNA ja Elisa Saunalahti