alt-text

Huawei Honor 8 Lite arvostelu

Julkaistu klo 13:57

Huawei Honor 8 Lite noudattelee samaa tyyliä isoveljensä Honor 8:n kanssa. Puhelin on siro ja siinä on design kohdillaan. Värivaihtoehtoina löytyy musta, valkoinen, kulta ja sininen. Puhelimessa on 5,2 tuuman näyttö 1920×1080 pikselillä.

Suositushinta Honor 8 Litelle on 269 euroa (Honor 8 449 euroa).

Honor 8:aan verrattuna Honor 8 Litessä järjestelmäpiiri on heikompi tarkoittaen vaisumpaa huippusuorituskykyä ja RAM-käyttömuistia on kolme gigatavua 4:än sijaan. Tallennustilaa laitteesta löytyy 16 Gt, jota voi tarvittaessa lisätä 128 Gt verran microSD-muistikortin avulla. Litestä puuttuu myös toinen takakamera.

Vaikka ominaisuudet luonnollisesti ovat Honor 8:aan verrattuna heikommat hintaluokassaan Honor 8 Lite on erittäin vakuuttava puhelin. Tekniikaltaan Honor 8 Lite tarjoaa hyvän perusälypuhelimen 250 euron hintaluokkaan. Suosittelemme.

Honor 8 Liten muita ominaisuuksia ovat sormenjälkitunnistin takana, 12 megapikselin kamera f/2,2-aukolla, 8 megapikselin etukamera 77 asteen linssillä, kahdeksan Cortex-A53-pohjaista suoritinydintä sisältävä Kirin 655 -järjestelmäpiiri. Laitteessa on pitkäkestoinen akku (3 000 milliampeerituntia), joka tarjoaa esimerkiksi 36 tuntia puheluita yhdellä latauksella.

SIM-korttipaikkoja Honor 8 Litessä on 2 kpl, joista toinen on jaettu microSD-muistikorttipaikan kanssa. Honor 8 Lite tukee 4G LTE -verkkoa.

 

Honor 8 Lite kamera

Honor 8 Liten 12 megapikselin pääkamera tallentaa kuvia valovoimaisella 1.25μm pikselikoolla ja tarkennus hoituu 0,3 sekunnin nopeudella. Edessä on kahdeksan megapikselin kamera 77 asteen laajakuvalinssillä, jonka ansiosta selfiet ovat laadukkaita kaikissa olosuhteissa (tämä oli Honorin oma myyntispiikki :-).

Normaali ja hyvässä valaistuksessa Honor 8 Liten kuvanlaatu on hyvää tasoa ja myös heikossa valossa kamera suoriutuu hyvin.

Honor 8 Lite akku

Honor 8 Liten pitkäkestoinen akku (3000 mAh) ja energiatehokas prosessori yhdessä virransäästöohjelmiston kanssa tarjoavat erittäin pitkän akkukeston. Esimerkiksi 36 tuntia puheluita yhdellä latauksella. Puhelimen Smart Power 5.0 -ohjelmisto tarjoaa useita vaihtoehtoja akunkeston maksimointiin ja erityisen Ultra-virransäästötilan, jolla akunkeston voi venyttää äärimmilleen.

Honor 8 Lite käyttöjärjestelmä

Honor 8 Liten ohjelmiston pohjana toimii uusi Android 7.0 Nougat käyttöjärjestelmä, jonka päällä on Huawein oma EMUI 5.0 -käyttöliittymä. Honor 8 Liten EMUI 5.0 –käyttöliittymän hyödyntää koneoppimista ja toimii sen avulla älykkäästi mm optimoimalla sovellusten ja prosessien toimintaa käyttäjän käyttötottumusten mukaisesti.  Uuten ominaisuutena käyttöjärjestelmä sisältää muun muassa sisäänrakennetun virusskannauksen (Avast), joka tarkistaa laitteen kaikki tiedostot ja sovellukset mahdollisilta haittaohjelmilta.

Honor 8 Lite hinta

Suositushinta Honor 8 Litelle on 269 euroa ja lähes kaikki tunnetuimmat kaupat (Elisa, Gigantti, DNA, Power, Veikon Kone, verkkokauppa.com ja Dustin) myy puhelinta hintaan 269 €. Puhelimen hintoja kannattaa tutkia Hinta.fi -palvelusta.

Honor 8 Lite video

[vc_video link=’https://www.youtube.com/watch?v=4zA3YqBFN3M’]

 

Muut Huawei Honor 8 Lite arvostelut

Muropaketti: ”Honor 8 Litea voi suositella henkilölle, joka ei halua maksaa älypuhelimesta yli 300 euroa eikä tarvitse viimeisintä tekniikkaa. Honor 8 Lite tarjoaa reilun 250 euron hintaluokassa harvinaisen tuoreen Android-version, kyvykkään kameran ja kohtuullisen helpon käyttökokemuksen”. Lue lisää Muropaketin Honor 8 Lite arvostelu.

io-tech: ”Edeltäjämalli Honor 7 Liten sekä ennakkotietojen pohjalta odotuksemme Honor 8 Liten suhteen olivat positiiviset, mutta valitettavasti laite ei onnistunut täyttämään niitä. Tiivistettynä kyseessä on Honor 7 Lite uusissa solakammissa kuorissa, hieman paremmalla kameralla ja Android Nougatilla varustettuna.

Jos Honor 8 Liten hinta olisi noin 200 euron tuntumassa, olisi tilanne hieman toinen. Tällä hetkellä pitkälti samaa rautaa sisältävän Honor 7 Liten saa kuitenkin yli 100 euroa halvemmalla ja metallirunkoisen P9 Litenkin yli 50 euroa halvemmalla. Kummatkin tulevat lisäksi tämänhetkisen tiedon mukaan saamaan Nougat-päivityksen, joten on hankala keksiä perusteluja sille, miksi Honor 8 Litestä kannattaisi maksaa jopa kymmeniä prosentteja ekstraa.” Lue lisää io-tech:in pikatesti Honor 8 Lite.

Puhelinvertailu.com: ”P8 Lite on perusvarma keskihintainen Android-älypuhelin. Siitä ei löydy mitään erikoisia ominaisuuksia, joita muissa puhelimissa ei olisi, mutta ei siinä ole myöskään pahempia puutteita. Jos olet etsimässä 250 euron hintaista älypuhelinta, on P8 Lite ihan tarkastamisen arvoinen laitos. Ellei kaupan valikoimista sitä tahdo löytyä, niin ei sen perään toisaalta kannata jäädä haikailemaan.” Lue lisää Puhelinvertailu.com:in arvostelu: Honor 8 Lite arvostelu.

SuomiMobiili: ”Puhelin on hintaansa nähden hyvällä tasolla, mutta puhelimen surkea akku pilaa muuten loistavan kokonaisuuden. Huawei P8 Lite lähtee artikkelin kirjoitushetkellä kaupasta alle kahdella sadalla, joka ei ole paljoa kyseisestä laitteesta. Puhelimen tarkkahinta on 198 euroa.

Jollei kuitenkaan Huawei P8 Lite nappaa, niin suosittelen suuntaamaan katseet yhtiön Honor-mallistoon. Esimerkiksi samasta hintaluokasta löytyvä Honor 4X olisi loistava vaihtoehto tälle puhelimelle.” Suomimobiilin Honor 8 Lite arvostelu.

Vinkki 1: Honor 8 Lite puhelimen hintoja kannattaa tutkia Hinta.fi -palvelusta.

Vinkki 2: Tutustu Moi-liittymiin tästä.