5helmikuu

Yle ja Viestintävirasto uutisoi: Nyt moni maksaa tyhjästä

Yle: Nyt moni maksaa tyhjästä

Viestintävirasto arvioi, että osa kuluttajista maksaa turhaan liittymäpakettiin kuuluvasta puheesta ja tekstiviesteistä.

Viestintäministeriön mukaan suomalainen soitti vuonna 2016 keskimäärin 60 puhelua kuukaudessa, kun vuonna 2011 määrä oli noin 80. Tekstiviestien määrä on samassa ajassa laskenut lähes puolella. Tämä muutos on merkittävä ja johtuu siitä, että yhteydenpito on siirtynyt sosiaaliseen mediaan ja pikaviestipalveluihin (esim. WhatsApp ja Messenger).

Vaikka puhelujen ja tekstareiden määrä on laskenut merkittävästi viime vuosien aikana, Suomessa hankitaan edelleen paljon rajattomia liittymiä (rajattomasti tai runsaasti puheaikaa ja tekstiviestejä).

Vinkki 1: Älä maksa turhasta puheesta ja tekstiviestistä! Jos et puhu paljoa ja käytät yhteydenpitoon pikaviestipalveluita (esim. WhatsApp ja Messenger) et todennäköisesti tarvitse rajattomasti tai runsaasti puheaikaa tai tekstiviestejä. Erinoimainen vaihtoehto on Moi Mobiilin liittymät, joiden hinnat lähtevät vain kuudesta eurosta kuukaudessa. Kuudella eurolla saa jo neljä gigaa dataa, joka riittää enemmän kuin hyvin normaaliin päivittäiseen puhelimen käyttöön. Moin liittymiin kuuluu myös hintakatto puheluille ja tekstiviesteille – laskut eivät pääse siis ikinä yllättämään.

Vinkki 2: Moi on voittanut useita liittymävertailuita, pärjäten erinomaisesti myös mm. Helsingin Sanomien liittymävertailussa. Moin mobiilisovelluksessa voi seurata reaaliajassa käytön kertymistä, ja voit aina tarvittaessa muokata palvelujasi suoraan napinpainalluksesta. Et siis maksa turhasta – kun itse säätää, saa mitä haluaa! 😉

Tutustu Moin liittymiin tästä. Moi-liittymän muut hyvät ominaisuudet:

  • Kiitellyssä Mun Moi -applikaatiossa näet mihin rahaa kuluu, ja muokkaat palveluja helposti
  • Ei unohtuneita laskuja tai turhaa laskuroskaa, veloitus tapahtuu suoraan maksukortilta
  • Ei määräaikaisuuksia, ei sitoumuksia, ei ketunhäntiä kainalossa
  • Moi on ketterä ja jatkuvasti uudistuva

Lue lisää aiheesta:

Liittymän vaihto ajankohtaista? Lue päivitetyt suositukset kunkin tyyppiselle käyttäjälle!

HS:n vertailussa selvitettiin kännykkäliittymät ”juttelijalle”, keskivertokäyttäjälle” ja ”viihdekäyttäjälle”

Moi nousi ykköseksi Iltalehden kattavassa liittymävertailussa — vastassa Telia, DNA ja Elisa Saunalahti

Jos olet vaihtamassa liittymää, lue tämä muistilista ensin!

Edellinen artikkeliEdellinen artikkeliSeuraava artikkeliSeuraava artikkeli