Usein kysytyt kysymykset.

Tai ei näitä kukaan ole vielä kysynyt, koska kirjoitimme niin kattavat vastaukset.

 • Mikä on Moi?  

  Moi on suomalainen uuden ajan mobiilioperaattori, joka on tehty erityisesti useiden mobiililaitteiden käyttäjille ja perheille. Moissa sinulle avataan tili, johon voit liittää haluamasi määrän simmejä; yhden tai vaikka yksitoista. Kaikki simmit toimivat huippunopeassa 4G-verkossa. Saat jokaiseta 6 € simmiäsi kohden 4 gigaa yhteistä dataa kuukaudessa. Data on kaikkien simmiesi yhteisesti käytettävissä, joten voit käyttää kullakin simmillä haluamasi määrän, mikä tasaa näppärästi käyttäjäkohtaisia eroja ja säästää rahaa. Simmikohtaisesti käyttöön voit tilata myös rajattoman datan tai puheen. Voit seurata palveluiden käyttöä, tilata tai poistaa palveluita ja hoitaa kaikki asiasi helppokäyttöisessä Mun Moi -tilinhallinnassa. Lisäksi saat kaikesta vain yhden laskun, joka veloitetaan automaattisesti maksukortiltasi.

 • Miten Moi eroaa muista?  

  Moissa et osta yhtä liittymää, vaan hankit tilin, johon voit liittää haluamasi määrän simmejä. Oli se sitten yksi tai vaikka yksitoista. Kaikki tilin simmit käyttävät yhteistä nopeaa 4G-dataa ja saat jokaista 6 € simmiäsi kohden 4 gigaa yhteistä dataa kuukaudessa. Voit kuitenkin käyttää tätä yhteistä dataa jokaisella simmilläsi haluamasi määrän, mikä tasaa näppärästi käyttäjäkohtaisia eroja ja säästää rahaa. Simmikohtaisesti käyttöön saa tarvittaessa myös rajattoman datan tai puheen. Tiliäsi hallitset kätevästi Mun Moi -palvelunhallinnasta.


  Halusimme myös luoda mahdollisimman helppokäyttöisen palvelun, joten valitsimme maksutavaksi kätevän korttilaskutuksen. Moi-tilin maksut veloitetaan maksukortiltasi automaattisesti kerran kuussa. Kiinteät kuukausimaksut veloitetaan etukäteen laskutuskauden alussa ja käytön mukaan määräytyvät maksut jälkikäteen.

 • Mikä on Mun Moi?  

  Mun Moi -tilinhallintasovelluksesta aktivoit ensin uuden simmisi palvelut ja näet kuinka paljon dataa ja puhetta simmisi ovat käyttäneet. Voit myös avata ja sulkea palveluita itse sekä tehdä muutoksia simmiesi asetuksiin. Kätevää, vai mitä?


  Tilauksen yhteydessä saat Mun Moi käyttäjätunnukseksi tilauksessa antamasi sähköpostiosoitteen ja pääset luomaan itsellesi haluamasi salasanan. Voit käyttää Mun Moita joko selaimella tai Android/iPhone-sovelluksella. Sovelluksen voit ladata Android laitteellesi Google Play -kaupasta ja Applen iOS laitteellesi App Storesta. Lähes kaiken Moi-palveluhin liittyvän voit hoitaa Mun Moissa.

 • Mitä lisäpalveluja Moihin saa?  

  Moihin voi tilata simmikohtaisen rajattoman datan, rajattoman puheen tai vastaajan.


  Rajaton data: Voit ostaa yhdelle tai useammalle simmille rajattoman datan, jolloin voit näillä simmeillä käyttää rajattomasti dataa kotimaassa. Näiden simmien osuus 4 Gt/simmi vähennetään tällöin yhteisestä datapotista. Esimerkiksi 3 simmiä tuo yhteensä 12 Gt dataa yhteiseen pottiin. Jos Yhdelle simmille otetaan rajaton data, jää kahdelle muulle käytettäväksi yhteensä 8 Gt dataa kuukaudessa. Rajattoman datan lisäpalvelun hinta on +12 €/kk/simmi. Jos simmissä siis on rajaton data, on sen kuukausimaksu 6 + 12 € eli yhteensä 18 €/kk.


  Rajaton puhe: Yhdelle tai useammalle simmille voit ostaa myös rajattoman puheen. Näillä simmeillä voit silloin puhua rajattomasti normaalihintaisia kotimaan puheluita. Rajattoman puheen lisäpalvelun hinta on +10 €/kk/simmi. Jos simmissä siis on rajaton puhe, on kuukausimaksu 6+10 € eli yhteensä 16 €/kk/simmi. Simmeille, joissa ei ole rajatonta puhetta kotimaan puhelut maksavat käytön mukaan 0,055 €/minuutti. Erilaiset lisämaksulliset yritysnumerot, palvelupuhelut tai ulkomaanpuhelut eivät kuulu rajattoman puheen hintaan.


  Vastaaja: Halutessasi saat tiliisi simmikohtaisen vastaajan. Vastaajan voit kytkeä sen päälle Mun Moissa ja sen hinta on 1,50 €/kk/simmi.


  Moin tuotteet uudistuivat elokuussa 2016, minkä myötä kaikkien simmien yhteinen puhepaketti poistui valikoimasta ja rajattoman data hinta laski 15 eurosta 12 euroon. Ennen uudistusta tilanneilla asiakkailla myös näitä vanhan tuotevalikoiman lisäpalveluja voi kuitenkin olla vielä käytössä.

 • Mitä tarkoittaa Moin simmien yhteinen data?  

  Yhteinen data tarkoittaa sitä, että koko datapaketti on kaikkien tilin simmien yhteisesti käytettävissä. Jokaista tilaamaasi simmiä kohden saat 4 gigaa yhteistä dataa. Jos ostat jollekin simmille rajattoman datan, poistuu kuitenkin tämän simmin osuus yhteisestä datapaketista. Yhteisen datan loputtua datan hinta on 1,5 euroa ylimenevältä gigalta.


  Eri laitteet ja käyttäjät kuluttavat dataa erilaisia määriä, joten simmien kesken jaettava data tasaa laitekohtaisia eroja, helpottaa seurantaa sekä säästää rahaa. Datankäyttöäsi voit seurata Mun Moissa. Mikäli datankulutuksesi ylittää yhteisen datapaketin yli 8 gigalla kuussa, kannattaa eniten käyttävälle simmille ostaa rajaton data Mun Moista. Paljon dataa kuluu esimerkiksi videoiden katseluun tai jos käytät simmiä WLAN-tukiasemassa.


  Jos olet tilannut Moin ennen elokuun 2016 tuoteuudistusta, saattaa sinulla olla käytössä vanha 15 euron hintainen rajaton data. Tällöin yhteiseen datapakettiin lisätään 4 gigaa myös niiden simmien osalta, joissa rajaton data on päällä.

 • Miten simmien yhteinen puhepaketti toimii?  

  Jos olet tilannut Moin ennen elokuun 2016 tuoteuudistusta, voi sinulla olla käytössäsi vielä simmien yhteinen puhepaketti. Puhepakettia voi ostaa 10 tunnin (600 min) erissä aina 60 tuntiin saakka ja se on yhteisesti kaikkien tilin simmien käytettävissä. Puhepaketin hinta on 15 €/kk 10 tuntia kohti ja sen kulumista voi seurata Mun Moissa. Puhepaketilla voit käyttää normaalihintaisia kotimaan puheluja ja puhelun ylittävistä puheluista veloitamme 0,055€/min. Puhelut ulkomaille, puhelut ulkomailla, yritysnumerot ja erityismaksulliset numerot veloitamme erikseen.


  Tuoteuudistuksen yhteydessä puhepaketti on korvattu simmikohtaisella rajattomalla puheella. Jos sinulla on vielä käytössäsi vanhat tuottet, voit vaihtaa uusiin Mun Moissa. Vaihdon jälkeen et kuitenkaan voi enää palata vanhoihin tuotteisiin.

 • Koska kannattaa ottaa rajaton puhe?  

  Rajaton puhe kannattaa ottaa simmeille, joilla puhut keskimäärin enemmän kuin 180 minuuttia kuussa.

 • Mitkä puhelut kuuluvat rajattomaan puhepakettiin tai simmien yhteiseen puhepakettiin?  

  Puhepaketteihin kuuluvat normaalihintaiset kotimaan puhelut. Kaikki erikoishintaiset puhelut veloitetaan erikseen. Tällaisia ovat mm. soitot palvelunumeroihin, puhelut ulkomaille, yritysnumerot ja roaming-puhelut EU/ETA-alueen ulkopuolella. Ulkomaan puheluiden hinnat löydät hinnastosta. Simmien yhteinen puhepaketti ei ole enää myynnissä uusille asiakkaille, vaan se korvattiin elokuun 2016 tuoteuudistuksen yhteydessä simmikohtaisella rajattomalla puheella.

 • Paljonko maksavat paketin yli menevät puhelut?  

  Puhepaketin ylimenevät normaalihintaiset kotimaanpuhelut maksavat saman verran kuin puhelut ilman puhepakettia, eli 5,5 senttiä minuutilta. Simmien yhteinen puhepaketti ei ole enää myynnissä uusille asiakkaille, vaan se korvattiin elokuun 2016 tuoteuudistuksen yhteydessä simmikohtaisella rajattomalla puheella.

 • Miksei tekstiviesteille ole paketteja?  

  Tekstiviestit ovat korvautumassa uudentyyppisillä, monipuolisemmilla viestintäpalveluilla, kuten WhatsAppilla ja Messengerillä. Toistaiseksi emme tarjoa tekstaripaketteja, sillä suurimmalla osalla asiakkaista tekstiviestien käyttö on koko ajan vähenemässä. Tekstiviestit maksavat 5,5 senttiä/kpl, joten mummoonkin saa vielä yhteyden.

 • Miten tilaan lisäsimmin?  

  Lisäsimmin saat tilattua Mun Moissa. Yhden lisäsimmin hinta on 6 € kuukaudessa ja se lisää 4 gigaa dataa simmiesi yhteiseen datapottiin.

 • Mitä tapahtuu, kun olen käyttänyt loppuun yhteisen datan?  

  Datan käyttö jatkuu automaattisesti. Ylimenevästä datasta veloitetaan 1,5 euroa alkavalta lisägigalta. Mun Moista voit seurata datan käyttöäsi.


  Voit myös estää simmikohtaisesti datan käytön Mun Moista. Jos taas joku simmisi käyttää erityisen paljon dataa, voit tilata siihen rajattoman datan.

 • Koska kannattaa ottaa simmille rajaton data?  

  Jos tiliin kuuluvan yhteisen datan kuukausittainen käyttö ylittyy 8 gigalla kuukaudessa, kannattaa eniten dataa käyttävälle simmille tilata rajaton data. Tai jos jollakin yksittäisellä simmillä käytät dataa yli 8 Gt/kk, suosittelemme siihen rajatonta dataa. Simmikohtainen rajaton data lisäpalvelu maksaa 6 € perusmaksun lisäksi +12 €/simmi/kk eli yhteensä 18 €/simmi/kk. Voit seurata simmiesi datan käyttöä Mun Moissa ja se myös ennustaa laskutuskauden käyttöäsi historiatiedon perusteella. Kätevää, eikö?


  Ennen elokuuta 2016 tilanneilla asiakkailla saattaa olla käytössä myös vielä vanha +15 €/kk hintainen simmikohtainen rajaton data. Tällöin rajaton kannattaa kytkeä päälle, jos yksittäinen simmi kuluttaa yli 10 gigaa kuussa tai kaikkien simmien yhteinen datapaketti ylittyy yli 10 gigalla.

 • Kuinka paljon dataa normaalisti kuluu?  

  Datan käyttö vaihtelee suuresti. Jotkut katselevat mobiililaitteilla paljon videoita tai TV:tä ja yhä useampi käyttää kodin langattomana tukiasemana 4G:hen liitettyä WLANia. Tällaisissa tilanteissa datan kulutus voi olla hurjaa, jopa kymmeniä gigoja. Voit seurata simmiesi datan kulutusta Mun Moissa ja se myös ennustaa laskutuskauden käyttöäsi historiatiedon perusteella.


  Koska Moi-tilin seuranta on tehty helpoksi, voit olla varma, että sinulla on aina oikea datapaketti käytössäsi. Et tingi mistään, mutta et myöskään maksa turhasta. Ohessa suuntaa antavia vinkkejä datan kulutuksesta (1 Gt = 1024 Mt ja 1 Mt = 1024 kt):

  • Yhden sähköpostin vastaanottaminen ja lukeminen 50 kt. Huomaathan, että liitetiedostot voivat kuluttaa hyvinkin suuria datamääriä!
  • Nettisivun selailu 1 Mt
  • kaksi minuuttia Facebookissa 1 Mt ja yksi biisi Spotifyssä 3 Mt
  • 5 minuutin videon lataaminen normaalilla 360p laadulla YouTubesta 4 Mt ja koko elokuvan lataaminen SD tason kuvalla 2 Gt. Esim. Netflixin yksi tunti HD tason kuvaa voi käyttää 3 Gt.

  Mun Moissa voit seurata simmiesi datan käyttöä ja se myös ennustaa laskutuskauden käyttöäsi historiatiedon perusteella. Mikäli joku tai jotkut simmisi käyttävät paljon dataa, voit ostaa niihin lisäpalveluna rajattoman datan.

 • Jos kytken simmiin rajattoman datan, miten käy yhteiselle datalle?  

  Yhteisestä datapaketista vähennetään 4 Gt aina yhtä rajatonta dataa kohti. Esimerkiksi jos tililläsi on 4 simmiä ja 16 Gt dataa ja kytket yhteen päälle rajattoman datan, jää kolmelle muulle simmille jaettavaksi 12 Gt dataa kuussa.


  Ennen elokuuta 2016 tilanneilla asiakkailla sattaa olla käytössä myös vielä vanha 15 euron hintainen rajaton data. Vanhalla hinnalla tilaaville myös rajatonta dataa käyttävien simmien osalta lisätään 4 gigaa yhteiseen datapakettiin.

 • Tuleeko kaikille simmeille omat numerot?  

  Kaikille Moi -simmeille tulee omat numerot, tottakai.

 • Näkevätkö muut toistensa tekstiviestit?  

  Eivät näe, jokaisella Moi-tilin simmillä on oma numero.

 • Tarvitsen vastaajan, miten saan sen käyttöön?  

  Voit ottaa vastaajan käyttöön Mun Moissa. Vastaaja on simmikohtainen ja sen hinta on 1,50 €/kk.

 • Miten vastaaja toimii?  

  Voit äänittää vastaajaan joko oman tervehdysviestin tai käyttää automaattista viestiä. Soittajat kuulevat tämän viestin, jos et tietyn ajan kuluessa vastaa puhelimeen tai jos puhelimesi on kiinni tai kuuluvuusalueen ulkopuolella.


  Voit kuunnella vastaajaasi jätettyjä viestejä soittamalla vastaajanumeroosi, jonka saat tekstiviestillä vastaajan kytkennän yhteydessä. Löydät vastaajanumerosi myös Mun Moista.


  Soittaessasi vastaajanumeroon ensimmäistä kertaa, tulee sinun määrittää vastaajallesi 4-6 numeron pituinen tunnusluku. Tätä tunnuslukua tarvitset, jos soitat vastaajanumeroosi kotimaassa muusta kuin omasta liittymästäsi tai aina soittaessasi ulkomailta. Voit myös vastaajapalvelun asetuksista muuttaa tunnusluvun kyselyn pysyväksi, jolloin sitä kysytään aina ennen viestien kuuntelua.


  Oletustunnusluku on 1234, mutta se kannattaa vaihtaa heti ensimmäisellä käyttökerralla. Voit vaihtaa tunnuslukua myös myöhemmin vastaajapalvelussasi. Jos olet unohtanut tunnuslukusi, ota yhteyttä Moin asiakaspalveluun.


  Lisää tietoa vastaajan toiminnasta löydät Moin vastaajan käyttöohjeista

 • Onko Moi prepaid-liittymä?  

  Mobiililiittymät jaetaan prepaid- ja postpaid-liittymiin. Prepaid-liittymässä sekä kuukausimaksut, että käyttömaksut maksetaan etukäteen, kun taas Moi-liittymässä kuukausimaksut maksetaan etukäteen ja käyttömaksut jälkikäteen. Prepaid-liittymän omistavasta asiakkaasta ei myöskään yleensä ole asiakas- tai käyttäjätietoja saatavilla, minkä vuoksi liittymää ei voi esimerkiksi siirtää numeronsiirtona. Moin palvelut ovat siis postpaid-liittymiä, joissa asiakas tunnistetaan ja numerot voi siirtää. Ainoastaan kiinteät kuukausimaksut maksetaan prepaid-liittymän tapaan etukäteen.

 • Saako Moilta multisim-palvelun?  

  Multisim on palvelu, jossa käyttäjällä on useampia SIM-kortteja, joissa on sama numero. Jos numeroon soittaa, soivat laitteet yhtä aikaa. Moin simmeihin ei saa valitettavasti Multisim -palvelua :(

 • Saako dataa rajoitettua simmikohtaisesti?  

  Datan saa rajoitettua simmikohtaisesti Mun Moissa data-aresti palvelulla. Jos laitat data-arestin päälle, ei dataa voi käyttää mobiiliverkossa. HUOM! Jos olet kytkenyt data-arestin päälle, et myöskään pääse Mun Moihin muuttamaan asetuksia kyseisellä simmillä mobiiliverkon kautta, vaan tarvitset siihen jonkun toisen internet-yhteyden. Jos data ei toimi, vaikka olet kytkenyt data-arestin pois päältä, sammuta laita ja kytke virtaa uudelleen päälle.

 • Mistä voin tilata Moin?  

  Moin voit tilata netistä osoitteesta www.moi.fi. Jos olet jo Moin asiakas, voit tilata lisää palveluita Mun Moista. Moin palveluita ei voi ostaa myymälöistä.

 • Miten teen numeronsiirron ja miten se etenee?  

  Voit tilauksen yhteydessä joko ottaa uuden numeron tai valita numeronsiirron vanhalle numerollesi. Numeronsiirto vanhalta operaattorilta Moille kestää yleensä 7-8 päivää. Saat tekstiviestillä tiedot tarkasta siirtoajankohdasta etukäteen ja kun numeronsiirto on tehty, voit ottaa uuden Moi-simmisi käyttöön.


  Numeron siirtymisen aikana tapahtuva käyttökatkos kestää maksimissaan 10 minuuttia. Muista sulkea puhelin ennen kuin vaihdat simmin, jotta puhelin löytää käynnistyessään uuden verkon. Jos laitteesi ei löydä verkkoa heti numeronsiirron jälkeen, sulje puhelin ja kokeile uudestaan muutaman minuutin kuluttua.


  Voit siirtää numerosi Moille, vaikka sinulla olisi määräaikainen sopimus vanhalle operaattorillesi. Silloin joudut kuitenkin yleensä maksamaan vanhalle operaattorillesi sopimuksesi kuukausimaksut sopimuskauden loppuun. Tiedot määräaikaisuuksistasi saat vanhalta operaattoriltasi.


  Muistathan, että numeronsiirtoon tarvitaan liittymän omistajan lupa.

 • Milloin numeroa ei voi siirtää?  

  Et voi siirtää Prepaid-liittymän tai irtisanotun ja lakkautetun liittymän numeroa. Et voi myöskään siirtää jonkun toisen omistamaa numeroa ilman lupaa. Luvan voit pyytää helposti valtakirjalla.


  Numeron voi siirtää, vaikka sinulla olisi voimassa määräaikainen sopimus vanhalle operaattorille. Silloin joudut kuitenkin useimmiten maksamaan määräaikaisen sopimuksen kuukausimaksut vanhalle operaattorillesi sopimuskauden loppuun. Voit tarkistaa onko sopimuksesi määräaikainen soittamalla vanhalle operaattorillesi. Voit myös tiedustella kuinka pitkä sopimus sinulla on ja mitä joudut maksamaan, jos haluat siirtää numerosi kesken sopimuskauden.

 • Koska saan tilaamani simmit?  

  Tilaamasi simmit saapuvat sinulle postissa muutamassa arkipäivässä. Saat tilauksesta sähköpostiisi aina tilausvahvistuksen, josta voit tarkistaa mm. tilauspäivän, josta laskutus myös kännistyy.

 • Minne simmit toimitetaan?  

  Simmit toimitetaan haluamaasi suomalaiseen postiosoitteeseen, joka kysytään tilauksen yhteydessä. Koska verkko-operaattorimme DNA ei toimi operaattorina Ahvenanmaalla, emme valitettavasti toimita simmejäkään Ahvenanmaalle. Sori :(

 • Koska saan tilaamani lisäpalvelut käyttöön?  

  Lisäpalvelut kuten rajaton puhe, rajaton data, vastaaja tai vanha simmien yhteinen puhepaketti ovat käytössäsi heti tilaushetkestä alkaen. Kesken laskutuskauden tilatuista kuukausimaksullisista lisäpalveluista veloitetaan maksut jäljellä olevien päivien mukaan etkä maksa siis turhasta.

 • Mitä toimitus maksaa?  

  SIM-kortit ja niiden toimitus postitse maksavat 5€/lähetys.

 • Miksi ette toimita palveluita Ahvenanmaalle?  

  Verkko-operaattorimme DNA ei toimi operaattorina Ahvenanmaalla, joten siellä emme voi myydä simmejä. Palvelumme toimivat Ahvenanmaalla kuitenkin Ålcomin verkossa ja voimassa ovat Moin normaalit kotimaan hinnat.

 • Miten voin perua tilaukseni (14 vuorokauden palautusoikeus)?  

  Voit peruuttaa tilauksen 14 vuorokauden aikana tilauksesta postittamalla peruuttamislomakkeen (Moi Mobiili, Asiakaspalvelu, PL 61, 90101 OULU) tai lähettämällä peruuttamislomakkeen sähköpostilla skannattuna liitteenä osoitteeseen asiakaspalvelu@moi.fi.


  Mikäli peruutat tilauksesi 14 vrk:ssa tilauksesta, etkä ole ottanut simmejä käyttöön, palautamme etukäteen maksetut kuukausimaksut maksukorttisi tilille. Sinun tulee palauttaa ehjät ja käyttämättömät simmit omalla kustannuksellasi Moille (Moi Mobiili Oy, Palautukset, PL 93, 04201 KERAVA).


  Jos olet ottanut simmit käyttöön, et voi enää veloituksetta peruuttaa tilaustasi, vaan sinun täytyy irtisanoa palvelu soittamalla asiakaspalveluun. Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00 numerossa 044-770 6000 (mpm/pvm) (ulkomailta soitettaessa +358 44 770 6000).

 • Miten voin perua lisäsimmin tilauksen 14 vrk sisällä?  

  Voit peruuttaa lisäsimmin tilauksen 14 vuorokauden aikana tilauksesta postittamalla peruuttamislomakkeen (Moi Mobiili, Asiakaspalvelu, PL 61, 90101 OULU) tai tai lähettämällä peruuttamislomakkeen sähköpostilla skannattuna liitteenä osoitteeseen asiakaspalvelu@moi.fi.


  Mikäli peruutat tilauksesi 14 vrk:ssa tilauksesta, etkä ole ottanut simmejä käyttöön, palautamme etukäteen maksetut kuukausimaksut maksukorttisi tilille. Sinun tulee palauttaa ehjät ja käyttämättömät simmit omalla kustannuksellasi Moille (Moi Mobiili Oy, Palautukset, PL 93, 04201 KERAVA).


  Jos olet ottanut simmit käyttöön, et voi enää veloituksetta peruuttaa tilaustasi, vaan sinun täytyy irtisanoa palvelu soittamalla asiakaspalveluun. Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00 numerossa 044-770 6000 (mpm/pvm) (ulkomailta soitettaessa +358 44 770 6000).

 • Voiko kesken laskutuskauden tilatun kuukausimaksullisen lisäpalvelun perua 14 vuorokauden sisällä?  

  Kesken laskutuskauden tilattuja kuukausimaksullisia lisäpalveluita kuten puhepakettia, rajatonta puhetta, rajatonta dataa tai vastaajaa ei voi veloituksetta perua 14 vuorokauden aikana, vaan ne pitää irtisanoa. Koska palvelut ovat heti käytettävissä, ei niitä voi 14 vrk aikana palauttaa käyttämättömänä. Käytä toki kuukausi loppuun.


  Voit irtisanoa kuukausimaksulliset lisäpalvelut kytkemällä palvelut pois päältä Mun Moissa. Kuukausimaksulliset palvelut ovat aina käytössä laskutuskauden loppuun ja aina vähintään yhden täyden laskutuskauden. Eli jos irtisanot palvelun heti tilattuasi, on se käytössäsi vielä seuraavan täyden laskutuskauden loppuun.

 • Katkeaako liittymä automaattisesti vanhalta operaattorilta, kun tekee numeronsiirron?  

  Tilauksesi yhteydessä sinulta kysytään, haluatko säilyttää vanhan numerosi. Jos haluat, hoidamme numeronsiirron puolestasi, eikä sinun tarvitse itse irtisanoa liittymääsi vanhalta operaattorilta. HUOM! Jos irtisanoisit ensin numerosi vanhalta operaattoriltasi, ennen kuin tilaat Moi -palvelun verkkokaupastamme, emme edes voisi siirtää vanhaa numeroasi, koska et enää omista sitä. Voit siis siirtää vain omistamasi numeron.

 • Miten otan Moin käyttöön ja aktivoin uudet simmit?  

  Tilauksen yhteydessä sinulle luodaan oma tili ja käyttäjätunnukset Mun Moihin. Käyttäjätunnuksena toimii tilauksen yhteydessä antamasi sähköpostiosoite. Ennen kuin otat uudet simmisi käyttöön, sinun tulee aktivoida ne Mun Moissa. Aktivointi on helppo toimenpide, jossa määrittelet kunkin simmin asetukset ja kikkailut.


  Saat heti tilauksen jälkeen sähköpostiisi linkin, jonka kautta voit luoda itsellesi salasanan Mun Moihin. Kirjauduttuasi sisään, näet etusivulla kaikki aktivoimattomat simmisi. Aktivointi sujuu ohjatusti ja on helppo toimenpide, jossa valitset simmeillesi haluamasi palvelut. Kun olet hyväksynyt simmisi aktivoinnin, se on valmis käyttöön.


  Suosittelemme tekemään aktivoinnin vasta, kun simmit ovat hallussasi. Kun olet saanut simmit postissa, kirjaudu tilillesi Mun Moissa. Mun Moita voit käyttää joko selaimella osoitteessa www.moi.fi tai Mun Moi -sovelluksella, jonka voit ladata Androidille Google Play -kaupasta ja iPhonelle App Storesta.

 • Mitä voin tehdä Mun Moissa?  

  Tavoitteenamme on, että voit hoitaa kaikki asiakkuuteesi liittyvät asiat Mun Moissa. Voit seurata Mun Moissa mm. simmiesi käyttöä, hallita simmien asetuksia ja asiakastietoja sekä ostaa palveluita kuten lisäsimmejä. Mitä muuta haluaisit tehdä Mun Moissa?


  Mobiililaitteilla Mun Moi toimii parhaiten Play-kaupasta tai App Storesta ladattavalla sovelluksella. Tietokoneella, Jollalla ja Windows Phonella voit käyttää Mun Moita näppärästi selaimella osoitteessa www.moi.fi.

 • Mistä saan Mun Moin käyttäjätunnuksen ja salasanan?  

  Käyttäjätunnuksena toimii tilauksen yhteydessä antamasi sähköpostiosoite. Saat tilauksen jälkeen sähköpostiisi linkin, josta pääset luomaan itsellesi salasanan. Sen jälkeen Mun Moi on käyttövalmis ja voit aktivoida simmisi. Jos olet unohtanut salasanasi, voit tilata uuden täällä.

 • Miten vaihdan Mun Moin salasanan?  

  Jos olet unohtanut salasanasi tai haluat vaihtaa vanhan, voit tilata uuden täällä.

 • Voinko vaihtaa Mun Moin käyttäjätunnuksen?  

  Mun Moin käyttäjätunnuksen eli tilauksen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteen voit vaihtaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveuumme. Salasanan voit vaihtaa täällä.

 • Voinko antaa tunnukset toiselle käyttäjälle?  

  Voit luovuttaa tunnuksen ja salasanan tilisi muille käyttäjille omalla vastuullasi. Taidat elää vaarallista elämää.

 • Saako käyttäjätunnukset itse valita ja muuttaa?  

  Käyttäjätunnuksena toimii tilauksen yhteydessä antamasi sähköpostiosoite, mutta salasanan luot itse. Käyttäjätunnuksen voit vaihtaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme ja salasanan täällä.

 • Miten päivitän yhteystietoni?  

  Voit päivittää yhteystietosi Mun Moissa.

 • Miten voin muuttaa Moi-tilin omistajaa?  

  Jos haluat vaihtaa tilisi omistajan, soita asiakaspalveluun. Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00 numerossa 044-770 6000 (mpm/pvm).

 • Miten voin vaihtaa palveluni sähköpostiosoitteen?  

  Sähköpostiosoitteen voit vaihtaa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

 • Miten nopeasti käyttö päivittyy Mun Moihin?  

  Kotimaan käyttö päivittyy Mun Moihin reaaliaikaisesti. Käyttäessäsi Moita ulkomailla, vie päivittyminen kauemmin, sillä tiedot matkaavat Moille kiertotietä pitkin ulkomaisen operaattorin kautta.

 • Mikä on salainen numero?  

  Salainen numero on numero, joka ei näy numero- eikä hakupalveluissa. Salainen numero ei myöskään näy puhelun vastaanottajan näytöllä.


  Laitteen käyttöjärjestelmä määrittää mikä viesti vastaajalle näkyy, kun salaisesta numerosta soitetaan ("tuntematon, salainen, yksityinen numero tai ei puhelinnumeroa"). Huomioithan, että salainen numero saattaa estosta huolimatta näkyä vastaanottajalle tekstiviesteissä, multimediaviestissä ja muissa tiedonsiirtoon perustuvissa lähetyksissä sekä ulkomaanliikenteessä. Voit määritellä numeron salaiseksi aktivoinnin yhteydessä tai milloin vain Mun Moissa.


  Jos haluat, että numero näkyy vastaanottajalle soittaessa, mutta ei numeropalveluissa, jätä numero julkiseksi Mun Moissa (valitse siis salainen numero “Ei”) ja tyhjennä "Tiedot numeropalveluissa" –kentät.

 • Mikä on numeronäytön esto  

  Numeronäytön esto on puhelimesi asetuksissa kytkettävä palvelu, jolla estät vastaanottajan näkemästä numeroasi. Numerosi näkyy kuitenkin numeropalveluissa eli ei ole ns. salainen numero.

 • Miten voin tilata salaisen numeron?  

  Voit määrittää simmisi numeron salaiseksi joko tilausta tehdessäsi tai myöhemmin Mun Moissa.


  Salainen numero ei näy numero- eikä hakupalveluissa. Salainen numero ei myös näy puhelun vastaanottajan näytöllä. Huomioithan, että salainen numero saattaa estosta huolimatta näkyä vastaanottajalle tekstiviesteissä, multimediaviestissä ja muissa tiedonsiirtoon perustuvissa lähetyksissä sekä ulkomaanliikenteessä.

 • Mitä ovat palvelunumeroiden ja mobiilimaksujen estot?  

  Voit halutessasi estää simmikohtaisesti erilaisten maksullisten palvelunumeroiden, tekstiviestien ja mobiilimaksujen käytön Mun Moissa. Mobiilimaksut ovat erilaisia nettipalveluita tai sovelluksia, joiden lasku maksetaan operaattorin laskun yhteydessä. Voit valita haluamasi estot Mun Moista neljästä eri estoluokasta.

 • Mitä eri palvelunumeroiden ja mobiilimaksujen estoluokkia on olemassa?  

  Estoluokkia on neljä: Yleishyödylliset palvelut, asiointipalvelut, viihdepalvelut ja aikuisviihdepalvelut. Jos laitat simmiisi estot päälle haluamaasi luokkaan, sillä ei voi käyttää kyseiseen luokkaan kuuluvia palveluita.


  • Yleishyödyllisten palveluiden esto estää puhelut, tekstiviestit ja mobiilimaksamisen kaikkiin erityismaksullisiin palvelunumeroihin sekä yritysnumeroihin.
  • Asiointipalveluiden esto estää puhelut, tekstiviestit ja mobiilimaksamisen asiointi- ja hyötypalveluihin (0600-numerot), ajanviete- ja aikuisviihdenumeroihin (0700-numerot) sekä 16-alkuisiin SMS-numeroihin.
  • Viihde-esto estää puhelut, tekstiviestit ja mobiilimaksamisen ajanviete- ja aikuisviihdepalveluihin (0700-numerot,sekä 170- ja 175-alkuiset SMS-numerot).
  • Aikuisviihde-esto estää puhelut, tekstiviestit ja mobiilimaksamisen aikuisviihdenumeroihin (tietyt 0700-numerot sekä 178- ja 179-alkuiset SMS-numerot).

  Lue lisätietoja Viestintäviraston sivuilta.

 • Mikä on Yleishyödylliset palvelut-esto?  

  Estää puhelut, tekstiviestit ja mobiilimaksamisen kaikkiin erityismaksullisiin palvelunumeroihin sekä yritysnumeroihin.


  Et voi käyttää edes aikautaulu- etkä tiedotuspalveluita etkä edullisia tilauspalveluita kuten taksitilaus- ja pankkipalveluita.

 • Mikä on Asiointipalvelut-esto?  

  Estää puhelut, tekstiviestit ja mobiilimaksamisen asiointi- ja hyötypalveluihin (0600-numerot), ajanviete- ja aikuisviihdenumeroihin (0700-numerot) sekä 16-alkuisiin SMS-numeroihin.


  Et voi käyttää edes erilaisia tilauspalveluita, informaatiopalveluita, tehdä markkina- tai mielipidetutkimuksia etkä lahjoituksia tai maksaa ostoksia. No can do!

 • Mikä on Viihde-esto?  

  Estää puhelut, tekstiviestit ja mobiilimaksamisen ajanviete- ja aikuisviihdepalveluihin (0700-numerot,sekä 170- ja 175-alkuiset SMS-numerot).


  Et voi soittaa viihdenumeroihin, pelata maksullisia pelejä tai osallistua markkinointikampanjoihin etkä äänestyksiin. Myös aikuisviihdepalvelut on estetty.

 • Mikä on Aikuisviihde-esto?  

  Estää puhelut, tekstiviestit ja mobiilimaksamisen aikuisviihdenumeroihin (tietyt 0700-numerot sekä 178- ja 179-alkuiset SMS-numerot).

 • Miksi en voi soittaa 0606-alkuisiin numeroihin?  

  Moin kaikilta asiakkailta on toistaiseksi estetty soitto 0606-alkuisiin numeroihin, koska niiden käytössä ilmeni väärinkäytöksiä.

 • Mikä on Soitonsiirto?  

  Voit tehdä soitonsiirtoja erilaisiin tilanteisiin puhelimesi asetuksissa. Välitön soitonsiirto siirtää kaikki tulevat puhelut välittömästi antamaasi toiseen numeroon. Voit myös tehdä soitonsiirron, joka siirtää puhelut jos puhelin ei vastaa, on poissa päältä tai on katvealueella, eli verkon toiminta-alueen ulkopuolella.

 • Mikä on Koputuspalvelu?  

  Koputuspalvelu kertoo, että joku yrittää soittaa sinulle, kun puhut toista puhelua. Huomaat sen puhelun taustalla kuuluvasta koputusäänestä. Koputuspalvelun voit ottaa käyttöön puhelimesi asetuksissa.


  Koputuspalvelussa kuulet kesken puhelun taustalta koputusäänen eli kaksi toistuvaa peräkkäistä piippausta. Tästä tiedät, että joku yrittää soittaa sinulle. Voit halutessasi ottaa puhelun vastaan välipuheluna tai sulkea menossa olevan puhelun ja vastata koputtajalle. Soittajalle myös ilmoitetaan, että vastaanottajalla on toinen puhelu käynnissä ja häntä pyydetään odottamaan. Kop kop.

 • Mikä on Videopuhelu?  

  Datayhteyttä käyttävät videopuhelusovellukset, kuten Skype tai WhatsApp, toimivat mainiosti Moin huippunopeassa 4G-verkossa. Operaattoreiden tarjoamat perinteiset piirikytkentäiseen tekniikkaan perustuvat videopuhelut eivät toimi Moin verkossa, koska ne ovat niin kalliita eivätkä toimi kaikissa älypuhelimissa.

 • Mikä on Välipuhelu?  

  Voit soittaa välipuhelun kesken toisen puhelun. Valitse puhelimen puhelunäytöltä Välipuhelu (usein iso plus ( + ) merkki), anna puhelinnumero ja valitse "soita". Kun lopetat välipuhelun, palaat alkuperäiseen puheluun.

 • Mikä on Neuvottelupuhelu?  

  Puhelimen puhelunäytöltä voit valita neuvottelupuhelun, jolla kytket useita henkilöitä samaan puhelinkeskusteluun, ja kaikki voivat kuunnella ja puhua toisilleen. Useissa puhelimissa neuvottelupuhelun symboolina on iso plus ( + ) merkki. Paina sitä, anna vastaanottajan puhelinnumero ja paina soita symbolia, joka on useimmiten vihreä luurin kuva.

 • Mikä on simmi tai sim-kortti?  

  Simmi eli operaattorin sim-kortti (Subscriber Identity Module) tarvitaan puhelimeen tai muuhun laitteeseen, jotta sitä voi käyttää mobiiliverkossa. Moin simmillä on nelinumeroinen pin-koodi, joka on oletuksena 1234. Koodi tulee vaihtaa puhelimen asetuksissa heti, kun otat simmin käyttöön. Näin varmistat ettei kukaan voi käyttää simmiäsi luvatta.


  Voit vaihtaa PIN-koodin puhelimesi asetuksissa tai näppäilemällä puhelimesi puhelunäyttöön (näyttö, josta voit soittaa näppäilemääsi numeroon luurin kuvalla) koodin **04*(nykyinen PIN)*(uusi PIN)*(uusi PIN)#


  Voit tallentaa simmille myös tekstiviestejä ja puhelinnumeroita, vaikka nykyään useimmat tallettavat ne puhelimen muistiin tai pilvipalveluun, josta ne on kätevä hakea muihinkin laitteisiin. Jos olet tallentanut vanhalle sim-kortille numeroita, ne eivät tallennu automaattisesti uudelle simmille vaan ne on kopioitava ensin puhelimeesi. Tarkemmat neuvot löydät puhelimesi ohjeista. Hävinneeltä tai rikkoutuneelta simmiltä ei voi palauttaa tekstareita eikä puhelinnumeroita.


  Simmejä on kahdenlaisia: peruskortteja ja varmennekortteja. Varmennekorteilla voidaan tunnistaa käyttäjä luotettavasti ja voit ottaa käyttöösi palveluita, jotka vaativat ns. vahvan tunnistuksen. Moin kaikki simmit ovat varmennekortteja. Tulevaisuudessa voit hankkia niihin sähköisen tunnistuksen. Vielä tämä ei toimi, mutta tulossa on!

 • Mitä ovat erikokoiset simmikortit ja miten saan laitteeseeni oikeankokoisen kortin?  

  Sim-kortteja eli simmejä on kolmea eri kokoa: perus- (mini), mikro- ja nano-sim. Luottokortin kokoisesta Moi-simmikorttipakkauksesta saat käyttöösi kaikki simmikoot suurimmasta pienimpään ilman saksia. Kätevää, eikö?


  • Jos tarvitset suurimman perussimmin (mini), taita koko pienempi sim-kortti valmiita reunoja pitkin irti luottokortin kokoisesta kortista.
  • Mikro-simmi on tavallista perussimmiä hieman pienempi. Saat sen taivuttamalla peruskortista irti uloimmat reunat. Mikro-simmin tarvitsevat mm. iPhone 4 ja 4S, Nokia Lumiat sekä Samsungin puhelimet.
  • Nano-simmi on korteista pienin. Se sopii esimerkiksi iPhone 5 ja 6 -älypuhelimiin ja sen saa esiin taittamalla kaikki irtoavat reunukset.

  Ole tarkkana, ettet vahingossa taita korttia liian pieneksi. Jos kuitenkin näon käy tai vanha simmikorttisi on liian pieni uuteen laitteeseesi, voit käyttää ns. telakkaa eli korttisovitinta, jolla saat korttisi suurennettua.


  Mikäli sim-korttisi vahingoittuu tai tarvitset uuden kortin, voit tilata uuden asiakaspalvelusta numerosta 044-770 6000 (mpm/pvm). Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00.

 • Mitä eroa on tavallisella normaalilla SIM-kortilla ja varmennekortilla?  

  Mobiilivarmenne on simmille tallennettava sähköinen henkilöllisyystodistus. Sen avulla voit todistaa henkilöllisyytesi ja tehdä sähköisen allekirjoituksen matkapuhelimellasi erilaisissa sähköisissä palveluissa. Moin simmit ovat kaikki valmiiksi varmennekortteja. Tulevaisuudessa voit hankkia niihin sähköisen tunnistuksen, mutta vielä tämä ei toimi.

 • Mikä on pin-koodi?  

  Pin-koodi on simmisi salasana. Jokainen simmi kysyy laitetta käynnistettäessä pin-koodia ennen kuin laitteen voi yhdistää mobiiliverkkoon. Moin simmien pin-koodi on oletuksena 1234, ja se on vaihdettava heti laitteen asetuksissa toiseen vähintään nelinumeroiseen koodiin, jotta simmiäsi ei voida väärinkäyttää. Pin-koodi voi maksimissaan olla 8-numeroinen.


  Voit vaihtaa PIN-koodin puhelimen asetuksissa. Tarkemmat neuvot koodin vaihtoon löydät puhelimesi ohjeista. Voit vaihtaa PIN-koodin myös näppäilemällä puhelimesi puhelunäyttöön (näyttö, josta voit soittaa näppäilemääsi numeroon luurin kuvalla) koodin **04*(nykyinen PIN)*(uusi PIN)*(uusi PIN)#

 • Miten vaihdan PIN-koodin?  

  Moin simmeissä on oletuksena PIN-koodi 1234, joka tulee turvallisuussyistä vaihtaa heti. Voit vaihtaa PIN-koodin puhelimen asetuksissa. Tarkemmat neuvot koodin vaihtoon löydät puhelimesi käyttöohjeista. Voit vaihtaa PIN-koodin myös näppäilemällä puhelimesi puhelunäyttöön (näyttö, josta voit soittaa näppäilemääsi numeroon luurin kuvalla) koodin **04*(nykyinen PIN)*(uusi PIN)*(uusi PIN)#

 • WLAN-reitittimeni kysyy PIN-koodia, mitä teen?  

  Reitittimesi valmistaja tai myyjä tarjoaa yleensä verkkopalvelun, josta voit syöttää PIN-koodin tai laittaan koodin kyselyn pois päältä. Tiedustele tätä siis reitittimesi valmistajalta tai myyjältä.

 • Mikä ero on puhelimen näytön lukitsevalla suojakoodilla (tai toiselta nimeltään turvakoodilla) ja PIN-koodilla?  

  Useimmissa puhelimissa ja mobiililaitteissa voi käyttää suojakoodia. Kun suojakoodi on aktivoitu laitteen asetuksissa, laitetta voi käyttää vain syöttämällä oikean koodin. Uusimmissa puhelinmalleissa voi olla myös sormenjälkitunnistus. Laitteessa oleva suojakoodi ei suojaa simmiä. '


  Simmi voidaan poistaa puhelimesta ja ottaa helposti käyttöön toisella laitteella, mikäli simmin PIN-koodi on otettu puhelimen asetuksissa pois päältä tai sen oletuskoodia 1234 ei ole muutettu. Laitteen suojakoodi ei vaikuta simmin PIN-koodiin, eikä vastaavasti PIN-koodin muuttaminen vaikuta laitteen suojakoodiin. Suosittelemme , että käytät aina sekä suojakoodia että PIN-koodia. Voit vaihtaa PIN-koodin puhelimen asetuksissa. Tarkemmat neuvot koodin vaihtoon löydät puhelimesi ohjeista. Voit vaihtaa PIN-koodin myös näppäilemällä puhelimesi puhelunäyttöön (näyttö, josta voit soittaa näppäilemääsi numeroon luurin kuvalla) koodin **04*(nykyinen PIN)*(uusi PIN)*(uusi PIN)#

 • Miksi tarvitsen maksukortin?  

  Halusimme luoda mahdollisimman helppokäyttöisen palvelun, joten valitsimme maksutavaksi kätevän korttilaskutuksen. Moi-tilin maksut veloitetaan maksukortiltasi automaatisesti kerran kuussa. Kiinteät kuukausimaksut veloitetaan aina etukäteen laskutuskauden alussa ja käyttöperusteiset maksut jälkikäteen.


  Mikäli tilaat lisää uusia kuukausimaksullisia palveluita kesken laskutuskauden, veloitetaan niiden kuukausimaksut tilauspäivänä. Kuukausimaksullisten palveluiden ensimmäisellä laskutuskaudella maksat vain niistä päivistä, jolloin palvelu on ollut käytössäsi. Maksukorteiksi käyvät MasterCard ja Visa, niin debit kuin credit -kortit. Myös Visa Electron käy, kunhan olet hyväksynyt suoraveloituksen verkkopankistasi. Luottokortti on turvallinen tapa maksaa palveluista verkossa ja siksi suosittelemme verkkomaksuissa luottokorttia. Saat laskuyhteenvedon sähköpostiisi ja voit tarkastella palveluiden käyttöä Mun Moissa.

 • Mikä on laskutuskausi?  

  Laskutuskautesi alkaa ensimmäisestä Moi-tilin tilauspäivästä. Ensimmäinen laskutuskautesi alkaa tilauspäivästä ja kausi loppuu seuraavan kuukauden tilauspäivää edeltävään päivään. Esimerkiksi jos tilaat Moin 12.3, ensimmäinen laskutuskautesi on 12.3–11.4 ja seuraava laskutuskautesi on taas 12.4–11.5 jne.


  Koska päivien määrät vaihtelevat kuukausittain, myös laskutuskauden päivien määrät vaihtelevat kuukausien mukaan. Jos esimerkiksi tilaat Moin 31.1., jolloin seuraavassa kuussa ei ole vastaavaa päivämäärää, alkaa uusi laskutuskautesi kuun viimeisenä päivänä eli 28.2. Sitä seuraava laskutuskausi taas alkaa jälleen 31.3. Kuukausimaksullisten palveluiden hinta on aina sama päivien määrästä riippumatta. Kun tilaat Moi-tiliisi lisää kuukausimaksullisia palveluita kesken laskutuskauden, saat palvelut aina käyttöön heti. Vajaalta laskutuskaudelta peritään maksu jakson jäljellä olevien päivien mukaan. Esimerkiksi jos tilaat kuukausimaksullisen palvelun 30.3. ja laskutusjaksosi on 12.3-11.4, laskutuskaudellasi on 31 päivää. Saat palvelun käyttöösi 30.3. ja voit käyttää sitä 12 päivää laskutuskaudella. Maksat siitä silloin 12/31 x kuukausimaksu eli päivälleen oikein. Palveluiden minimilaskutus on vajaan kauden lisäksi seuraava kuukausi. Toisin sanoen vajaiden kausien ostaminen yksittäin ei ole mahdollista. Jos taas lopetat kuukausimaksullisen palvelun, on se aina käytössäsi laskutuskauden loppuun.

 • Mikä on Moin maksujen veloituspäivä?  

  Moin maksujen veloituspäivä on päivä, jolloin maksu veloitetaan maksukorttiisi liitetyltä pankkitililtä. Veloituspäivä on aina laskutuskauden ensimmäinen päivä, jolloin veloitetaan kuluvan kauden kiinteät kuukausimaksut etukäteen ja edellisen laskutuskauden käyttömaksut siis jälkikäteen.


  Mikäli tilaa lisää uusia kuukausimaksullisia palveluita kesken laskutuskauden, veloitetaan niiden kuukausimaksut tilauspäivänä. Ensimmäiseltä vajaalta laskutuskaudelta peritään maksu jakson jäljellä olevien päivien mukaan. Saat veloituksesta kuitin sähköpostiisi.

 • Mistä löydän laskut?  

  Moi-tilisi maksut veloitetaan automaattisesti Moi-tiliisi tallennetulta maksukortilta. Lähetämme kaikista veloituksista laskun sähköpostiisi. Mun Moista näet myös aikaisempien laskutuskausiesi palveluiden käytön.

 • Voinko saada lisää maksuaikaa?  

  Valitettavasti emme voi antaa korttimaksuille lisää maksuaikaa. Mikäli automaattinen veloitus kortilta ei onnistu, lähetämme sinulle sähköpostin asiasta. Sinun tulee välittömästi siirtää korttisi tilille tarvittava summa tai vaihtaa kortti toiseen toimivaan korttiin Mun Moissa.


  Mikäli emme saa maksua, on meidän suljettava Moi-tilisi simmit palveluineen ja perittävä mahdolliset rästiin jääneet maksut, maksumuistutukset, korot ja perintäkustannukset.

 • Mistä tiedän onko Moin veloitus onnistunut?  

  Mikäli automaattinen veloitus epäonnistuu, sinulle kerrotaan siitä sähköpostilla. Voit tarkistaa palveluiden käytön Mun Moista, josta löydät myös aikaisempien laskutuskausien tiedot.


  Mikäli automaattinen veloitus kortilta ei onnistu, sinun tulee välittömästi siirtää korttisi tilille tarvittava summa tai vaihtaa kortti toiseen toimivaan korttiin Mun Moissa.

 • Laskuerittelyssä näkyy puhelu tai viesti, jota en ole soittanut tai lähettänyt.  

  Tarkista näkyykö soitto tai viesti myös laitteesi muistissa kohdassa soitetut puhelut tai lähetetyt viestit. Jos näppäinlukko on pois päältä, saattaa puhelimen näppäimistö saada liikkuessa kosketuksia ja puhelin voi soittaa itsekseen ns. taskupuheluita. Joskus perheenjäsen tai kaveri on saattanut lainata puhelintasi.


  Tekstiviestejä ulkomaille saattaa lähteä palveluista, jotka aktivoit käyttöösi. Kun laitat esimerkiksi iMessagen asetuksista päälle, puhelimesta lähtee aktivointitekstiviesti Applen palveluun, jolla puhelin rekisteröidään iMessage palveluun. Puhelin myös ilmoittaa joka aktivointiviestissä: ”Operaattorisi saattaa laskuttaa iMessagen aktivointitekstiviesteistä”. Puhelimen ja simmin käyttö on aina asiakkaan vastuulla ja siksi suosittelemme aina näppäinlukon, PIN-koodin ja laitteen suojakoodin käyttöä.

 • Dataa on käytetty päivänä, jolloin en ole edes käyttänyt laitetta.  

  Monet sovellukset päivittyvät automaattisesti ja käyttävät dataa vaikka käyttäjä ei itse palveluita käyttäisikään. Jos puhelimen näyttö ei ole lukittu, saattaa se joskus saada kosketuksen esim. liikkuessa ja voit käyttää palvelua huomaamattasi. Joskus myös perheenjäsen tai kaverisi on saattanut lainata puhelintasi.


  Tekstiviestejä ulkomaille saattaa lähteä palveluista, jotka aktivoit käyttöösi. Kun laitat esimerkiksi iMessagen asetuksista päälle, puhelimesta lähtee aktivointitekstiviesti Applen palveluun, jolla puhelin rekisteröidään iMessage palveluun. Puhelin myös ilmoittaa joka aktivointiviestissä: ”Operaattorisi saattaa laskuttaa iMessagen aktivointitekstiviesteistä”. Puhelimen ja simmin käyttö on aina asiakkaan vastuulla ja siksi suosittelemme aina näppäinlukon, PIN-koodin ja laitteen suojakoodin käyttöä. Jos haluat estää puhelimen datan käytön kaikissa tilanteissa, voit laittaa simmiisi dataeston päälle Mun Moista.

 • Mitä teen, jos maksukorttini on vanhentunut?  

  Kun maksukortin voimassaoloaika on umpeutumassa, saat yleensä uuden kortin pankistasi. Sinun tulee ottaa uusi maksukortti käyttöön myös Mun Moissa. Kortin numero säilyy yleensä samana, mutta uusi voimassaoloaika ja CVV-koodi tulee päivittää maksutietoihin Mun Moissa.


  Mikäli kortti on jo mennyt vanhaksi, emme voi veloittaa sitä. Ilmoitamme epäonnistuneesta veloituksesta sinulle sekä tekstiviestillä että sähköpostilla ja sinun tulee heti päivittää toimiva maksukorttisi Mun Moissa.

 • Voinko tilata uusia kuukausimaksullisia palveluita kesken laskutuskauden?  

  Kuukausimaksullisen palvelun voi tilata ja ottaa käyttöön Mun Moissa milloin tahansa eli myös kesken laskutuskauden.


  Ensimmäiseltä vajaalta jaksolta peritään maksu jakson jäljellä olevien päivien mukaan. Minimilaskutus on vajaan jakson lisäksi seuraava kuukausi. Vajaiden kausien ostaminen ei siis ole yksittäin mahdollista.

 • Milloin laskutuskausi alkaa?  

  Laskutuskausi alkaa aina Moi-tilin avaamisesta eli tilauspäivästä. Tilauspäivä selviää tilausvahvistuksesta, joka lähetetään sähköpostiisi. Se on nähtävissä myös Mun Moissa.

 • Miksi minulla on 25% alennus ensimmäisestä laskutuskaudesta?  

  Kun avaat Moi-tilin ensimmäistä kertaa, simmien toimitukseen kuluu muutama päivä. Myös numeronsiirroissa menee useita päiviä. Koska et voi käyttää palveluitamme heti laskutuskauden ensimmäisinä päivinä, saat ensimmäisen laskutuskauden kuukausimaksuista 25 % alennuksen. Reilua eikö?


  Myöhemmin tilaamasi kuukausimaksulliset lisäpalvelut, kuten rajaton data, rajaton puhe ja vastaaja, ovat käytettävissä heti tilaushetkellä ja niistä veloitetaan vain laskutuskauden jäljellä olevien päivien suhteessa. Myös lisäsimmin tilauksesta veloitetaan laskutuskauden jäljellä olevien päivien mukaan.

 • Miten pidän laskuni kurissa?  

  Valitessasi Moin olet jo tehnyt hyvän diilin ja saat palvelut simmeihisi edullisesti.


  Datan käytössä usein edullisin ratkaisu on käyttää kotona yhteistä jaettua WLAN/WiFi-kotiverkkoa ja käyttää siinä Moin simmiin lisäpalveluna saatavaa rajatonta dataa. Toki voit käyttää kotiverkkosi WLANissa myös toisen operaattorin kiinteää laajakaistapalvelua; ADSL-, kaapeli- tai kuituverkkoa, emme ole mustasukkaisia kontrollifriikkejä. Monet meistä katsovat kotona netin kautta paljon liikkuvaa kuvaa esim. TV-palveluita tai videoklippejä, jotka kuluttavat paljon dataa. Kun kaikki kotona käytetty data liikkuu yhteisen kotiverkon kautta, jää kaikki Moin simmien yhteinen data käyttöösi kodin ulkopuolella.


  Nyrkkisääntönä voit myös käyttää 8 lisägigan rajaa. Jos käytät koko Moi-tilisi kaikilla simmeilläsi yli 8 lisägigaa kuukaudessa (lisägiga maksaa 1,5 €/Gt), sinun kannattaa ottaa eniten käyttävälle simmillesi lisäpalveluna rajaton data (+12 €/kk). Toisin ajateltuna, jos joku simmisi käyttää kuukausittain yli 8 gigaa dataa, kannattaa siihen useimmiten päivittää rajaton data. Voit aina helposti seurata datan käyttöäsi Mun Moissa ja ottaa simmiisi rajattoman datan tarvittaessa.


  Jos olet tilannut Moin ennen elokuuta 2016 saattaa sinulla olla käytössäsi vielä vanha lisäpalvelu +15 €/kk hintainen rajaton data. Tällöin rajaton kannattaa kytkeä päälle, jos datapaketti ylittyy 10 lisägigalla kuussa.


  Rajattoman puheen kohdalla taas nyrkkisääntönä voi käyttää 180 minuuttia. Eli niille simmeille, joilla puhutaan yli 180 minuuttia kuukaudessa, kannattaa ottaa lisäpalveluna rajaton puhe. Rajaton puhe on simmikohtainen lisäpalvelu ja sen hinta on +10 €/kk.


  Huomioitahan, että lisäpalvelut tulevat perusmaksun päälle, eli esim. rajaton data lisäpalvelu +12 €/kk lasketaan perusmaksun 6 €/kk päälle eli siis yhteensä 18 €/kk/simmi.

 • Laskullani näkyy tekstiviestejä ulkomaille, joita en ole lähettänyt?  

  Tekstiviestejä ulkomaille saattaa lähteä palveluista, jotka aktivoit käyttöösi. Kun laitat esimerkiksi iMessagen asetuksista päälle, puhelimesta lähtee aktivointitekstiviesti Applen palveluun, jolla puhelin rekisteröidään iMessage palveluun. Puhelin myös ilmoittaa joka aktivointiviestissä: ”Operaattorisi saattaa laskuttaa iMessagen aktivointitekstiviesteistä”.

 • Voiko Moin tilata, jos on ollut luottohäiriöitä?  

  Jokainen tilaus verkkokaupassamme käsitellään tapauskohtaisesti, emmekä voi antaa mitään yleistä vastausta tähän kysymykseen. Emme voi myöskään antaa tästä mitään erillisiä selvityksiä asiakaspalvelussamme. Kun täytät tilauksen tiedot verkkokaupassamme ja painat lopuksi ”Tilaa Moi” käsittelemme tilauksesi ja kerromme hyväksymmekö sen. Hyväksymisen merkiksi saat mm. tilausvahvistuksen.

 • Miksi maksukorttiani ei hyväksytä?  

  Maksukorteiksi käyvät MasterCard ja Visa, niin debit- kuin credit-kortit. Myös Visa Electron käy, kunhan olet hyväksynyt suoraveloituksen verkkopankistasi. Maksukortti pitää hyväksyä verkkomaksukelpoiseksi eli jos et ole aikaisemmin käyttänyt korttia netissä, tarkistathan että korttisi on avattu internet-maksuihin.


  Huomaathan, että yhdistelmäkorteissa on kaksi kolmenumeroista eri CVC-numeroa (turvakoodia), toinen pankkikortille ja toinen luottokortille. CVC koodit löytyvät kortin kääntöpuolelta, eivätkä ne ole kohokuvioita.


  On myös mahdollista, että kortin voimassaoloaika on umpeutunut. Tarkistathan kortista sen voimassaoloajan.


  Mikäli kortilla ei ole saldoa, ei maksua voida veloittaa, eikä korttia siksi hyväksytä.

 • Miten soitan ulkomaille ja ulkomailta?  

  Kun soitat ulkomaille, lisää ulkomaantunnus (+ tai 00), maatunnus (esim. Ruotsi 46) ja suuntanumero (esim. Tukholma 08) ilman ensimmäistä nollaa varsinaisen puhelinnumeron eteen. Jos vastaanottajan numero on esim. 1234567, valitset tuolloin Tukholmaan soittaessasi numeroksi +46 8 1234567. Ulkomailta Suomeen soittaessa lisää numeron eteen +358 ja jätä numeron ensimmäinen nolla pois.


  Puhelinnumerot kannattaa tallentaa puhelimen yhteystietoihin kansainvälisessä muodossa.  Esimerkiksi kotimainen kännykkänumero 045 1234567 kannattaa tallentaa muodossa +358 45 1234567 (358 on Suomen maatunnus ja jätä numeron ensimmäinen nolla pois). Näin voit soittaa ja lähettää viestejä numeroihin suoraan yhteystiedoista sekä Suomessa että ulkomailla. Moin ulkomaan hinnat ja roaming-hinnat löydät hinnastosta.

 • Miten Moi toimii ulkomailla?  

  Ulkomailla kaikki palvelut (puhelut, tekstarit ja data) toimivat yleensä kuten kotimaassa. Datan käyttö ulkomailla vaatii, että laitteessa on oikeat internet- ja MMS-asetukset. Kotimaassa data voi toimia väärilläkin asetuksilla, mutta ulkomailla väärät data-asetukset estävät datan käytön. Pääset muuttamaan asetuksia puhelimesi valikosta mobiilidata-asetusten alta. Oikeat asetukset ovat APN-yhteyspiste on: data.moimobile.fi ja MMS-yhteyspiste (APN) on: mms.


  Roumaus EU/ETA-alueella

  EU/ETA-alueella puhelut ja tekstiviestit toimivat kotimaan hinnoilla. Dataa voi EU/ETA-alueella käyttää simmikohtaiseen kohtuu-data-käyttö-rajaan asti kotimaan hinnoilla. 6 € simmillä raja on 1 Gt/kk ja rajattomalla simmillä 2 Gt/kk. Rajan täytyttyä veloitetaan datankäytöstä kotimaan hintojen lisäksi simmikohtainen lisämaksu 3,5 €/giga. Mun Moissa voit asettaa käyttörajan lisämaksulliselle dataroumaukselle. Oletusraja on 60 €/kk. Raja koskee sekä lisämaksullista dataroumausta EU/ETA-alueella, että kaikkea dataroumausta EU/ETA-alueen ulkopuolella.


  Roumaus EU/ETA-alueen ulkopuolella


  EU/ETA-alueen ulkopuolella soittaminen, puheluun vastaaminen, tekstaaminen ja datan käyttö maksaa aina ekstraa. Huomaathan, että EU/ETA-alueen ulkopuolella etenkin data voi olla erittäin kallista! Katso roaming-hinnat hinnastostamme. Mun Moissa voit asettaa käyttörajan lisämaksulliselle dataroumaukselle. Oletusraja on 60 €/kk. Raja koskee sekä lisämaksullista dataroumausta EU/ETA-alueella, että kaikkea dataroumausta EU/ETA-alueen ulkopuolella.

 • Miten Moi toimii EU/ETA-alueella?  

  EU/ETA-alueella puhelut ja tekstiviestit toimivat kotimaan hinnoilla. Dataa voi EU/ETA-alueella käyttää simmikohtaiseen kohtuu-data-käyttö-rajaan asti kotimaan hinnoilla. 6 € simmillä raja on 1 Gt/kk ja rajattomalla simmillä 2 Gt/kk. Rajan täytyttyä veloitetaan datankäytöstä kotimaan hintojen lisäksi simmikohtainen lisämaksu 3,5 €/giga. Mun Moissa voit asettaa käyttörajan lisämaksulliselle dataroumaukselle. Oletusraja on 60 €/kk. Raja koskee sekä lisämaksullista dataroumausta EU/ETA-alueella, että kaikkea dataroumausta EU/ETA-alueen ulkopuolella.


  Käyttöraja koskee sekä lisämaksullista simmikohtaisen kohtuu-data-käyttö-rajan ylittävää dataa EU/ETA-alueella, että EU/ETA-alueen ulkopuolista dataroumausta. EU/ETA-alueella lisämaksutonta dataa on käytettävissä 6 € simmillä 1 Gt/kk ja rajattomalla simmillä 2 Gt/kk. Etenkin EU/ETA-alueen ulkopuolella data voi olla todella kallista, joten kannattaa olla tarkkana!


  Datan käyttöä ulkomailla voit rajoittaa myös laitteen asetuksista kytkemällä roaming-datan käytön kokonaan pois päältä. Huomaathan kuitenkin, että silloin estyy myös EU/ETA-alueella kohtuu-data-käyttö-rajaan kuuluva dataroumaus.

 • Paljonko maksaa soittaminen ulkomailla?  

  EU/ETA-alueella puhelut maksavat saman verran kuin kotimaassa. EU/ETA-alueen ulkopuolella puhelujen soittaminen ulkomailla veloitetaan erillisen roaming-hinnaston mukaisesti. Voit halutessasi estää myös soitot kotimaasta ulkomaille Mun Moista.

 • Paljonko maksaa puhelujen vastaanottaminen ulkomailla?  

  EU/ETA-alueella puheluihin vastaaminen ei maksa mitään. EU/ETA-alueen ulkopuolella taas puheluiden vastaanottamisesta veloitetaan erillinen vastaanottomaksu. Vastaanottomaksut löytyvät roaming-hinnastosta.


  Soittaja ei välttämättä tiedä, että olet ulkomailla. Siksi hän maksaa puhelustaan aina normaalin puhelumaksun riippumatta siitä, onko vastaanottaja kotimaassa tai ulkomailla. Jos et vastaa puheluun ulkomailla, et maksa siitä mitään. Jos puhelu päätyy ulkomailla ollessasi vastaajaasi, et maksa siitä ulkomaan vastaanottomaksua. Jos taas soitat vastaajaan kuunnellaksesi viestit, maksat roaming-hinnaston mukaisesti soitosta kotimaahan. Huomioithan, että tarvitset vastaajatunnukset soittaessasi vastaajaan ulkomailta.

 • Paljonko maksaa tekstiviestit ulkomailla?  

  EU/ETA-alueella tekstiviestit maksavat saman verran kuin kotimaassa. EU/ETA-alueen ulkopuolella taas tekstiviestin hinta määräytyy oleskelumaan mukaan. Hinnat löydät roaming-hinnastosta. Tekstiviestin vastaanottaminen ulkomailla ei maksa mitään.

 • Paljonko kuvaviestit (MMS-viestit) maksavat ulkomailla?  

  Kuvaviestit ulkomailla veloitetaan ulkomaiden datahinnaston mukaan. Katso ulkomaiden datahinnat roaming-hinnastosta.

 • Paljonko maksaa netin käyttö ulkomailla?  

  EU/ETA-alueella


  Dataa voi EU/ETA-alueella käyttää simmikohtaiseen kohtuu-data-käyttö-rajaan asti kotimaan hinnoilla. 6 € simmillä raja on 1 Gt/kk ja rajattomalla simmillä 2 Gt/kk. Rajan täytyttyä veloitetaan datankäytöstä kotimaan hintojen lisäksi simmikohtainen lisämaksu 3,5 €/giga. Mun Moissa voit asettaa käyttörajan lisämaksulliselle dataroumaukselle. Oletusraja on 60 €/kk. Raja koskee sekä lisämaksullista dataroumausta EU/ETA-alueella, että kaikkea dataroumausta EU/ETA-alueen ulkopuolella.


  EU/ETA-alueen ulkopuolella


  EU/ETA-alueen ulkopuolella datan käyttö maksaa aina ekstraa. Huomaathan, että EU/ETA-alueen ulkopuolella datan käyttö voi olla erittäin kallista! Katso roumaus-hinnat hinnastostamme.. Mun Moissa voit asettaa käyttörajan lisämaksulliselle dataroumaukselle. Oletusraja on 60 €/kk. Raja koskee sekä lisämaksullista dataroumausta EU/ETA-alueella, että kaikkea dataroumausta EU/ETA-alueen ulkopuolella.

 • Mikä on maksullisen dataroamingin käyttöraja?  

  Ulkomailla käytössäsi on automaattisesti simmikohtainen maksullisen dataroamingin käyttöraja, jonka ylittyessä datan käyttö sulkeutuu. Oletusraja on 60 euroa ja voit halutessasi nostaa tai laskea sitä Mun Moissa. Kaiken lisämaksullisen datakäytön voit estää asettamalla rajaksi 0 euroa. Huomaathan, että rajan ylityttyä et voi enää nostaa rajaa mobiilidatalla, sillä tarvitset rajan nostamiseen toimivan internet-yhteyden.


  Käyttöraja koskee sekä lisämaksullista simmikohtaisen kohtuu-data-käyttö-rajan ylittävää dataa EU/ETA-alueella, että EU/ETA-alueen ulkopuolista dataroumausta. EU/ETA-alueella lisämaksutonta dataa on käytettävissä 6 € simmillä 1 Gt/kk ja rajattomalla simmillä 2 Gt/kk. Etenkin EU/ETA-alueen ulkopuolella data voi olla todella kallista, joten kannattaa olla tarkkana!


  Datan käyttöä ulkomailla voit rajoittaa myös laitteen asetuksista kytkemällä roaming-datan käytön kokonaan pois päältä. Huomaathan kuitenkin, että silloin estyy myös EU/ETA-alueella kohtuu-data-käyttö-rajaan kuuluva dataroumaus.

 • Miten Moi toimii Suomen rajalla?  

  Kun käytät laitettasi lähellä valtakunnan rajaa, voi laitteesi yhdistyä Moin käyttämästä DNA:n verkosta rajanaapurin verkkoon. Silloin käytät roaming-verkkovierailupalveluita, joista veloitetaan erillisen hinnaston mukaan.


  Raja-alueilla puhelin kannattaa kytkeä laitteen asetuksista manuaaliseen verkonvalintaan. Valitse asetuksissa saatavilla olevista verkoista DNA. Muistathan, että jos jätät laitteesi manuaalisesti valittuun DNA-verkkoon, se ei yhdisty ulkomaisiin verkkoihin eikä siis toimi ulkomailla.

 • Voinko lähettää MMS-viestejä ulkomaisten operaattorien asiakkaille?  

  MMS-viestit välittyvät joillekin ulkomaisille operaattoreille, mutta valitettavasti eivät kovinkaan laajasti.

 • Toimiiko ulkomailla 4G (LTE) roaming?  

  4G (LTE) roaming toimii myös ulkomailla, mutta ei vielä kovinkaan monessa maassa.

 • Mitä tarkoittavat verkkoteknologiat 4G, 3G ja 2G?  

  Nopeimmat tiedonsiirtonopeudet mobiiliverkossa saavutetaan 4G-teknologialla, jota kutsutaan neljännen sukupolven mobiilitekniikaksi. Moin simmit toimivat automaattisesti 4G-verkossa, joka kattaa jo yli 99,6% suomalaisista. Mikäli alueella ei ole 4G-verkkoa, yhdistyy Moi automaattisesti 3G- tai tarvittaessa jopa 2G-verkkoon.


  4G-verkoiksi luokitellaan myös kaksi yhtäaikaista 3G-yhteyttä (DUAL CARRIER), mutta nopeimmat, yli 50 Mbit/s yhteydet ovat aitoja 4G LTE (Long Term Evolution) -yhteyksiä. Moi toimii huippunopealla 4G LTE -yhteydellä aina, kun nopein verkko on saatavilla. Seuraavaksi nopeimmat yhteydet toimivat 3G UMTS (Universal Mobile Telecommunication Services) -verkoissa, jotka saattavat näkyä laitteesi asetuksissa myös nimellä WDCMA. Näiden verkkojen ulkopuolella tiedonsiirtoyhteydet toimivat 2G GSM (Global System for Mobile Communications) tai EDGE -verkoissa. Moi valitsee aina automaattisesti nopeimman mahdollisen verkon käyttöösi. Voit valita laitteesi asetuksissa eri verkkotegnologioita, mutta Moi suosittelee käyttämään aina nopeimpia 4G-yhteyksiä.

 • Mikä on 4G?  

  Nopeimmat tiedonsiirtonopeudet mobiiliverkossa saavutetaan 4G-teknologialla, jota kutsutaan neljännen sukupolven mobiilitekniikaksi. Moin simmit toimivat automaattisesti 4G-verkossa, joka kattaa jo yli 99,6% suomalaisista. Mikäli alueella ei ole 4G-verkkoa, yhdistyy Moi automaattisesti 3G- tai tarvittaessa jopa 2G-verkkoon.


  Moin kaikki simmit toimivat automaattisesti 4G LTE -verkossa ja niiden maksiminopeus on tällä hetkellä 100 Mbit/s. Käytännössä yhteydet toimivat hitaammin. Lopulliseen verkon todelliseen nopeuteen vaikuttavat muun muassa puhelimen suorituskyky, verkon kuormitus, etäisyys tukiasemaan, yhteydet tukiasemalta eteenpäin ja internetin tai palvelimien kuormitus. Suomessa käytettävät mobiiliverkot ovat 2G eli GSM (Global System for Mobile Communications), 3G eli UMTS (Universal Mobile Telecommunication Services, joka tunnetaan myös nimellä WDCMA) ja 4G eli LTE (Long Term Evolution). Verkkojen kehitys näkyy käyttäjille erityisesti datasiirron kasvavana kapasiteettina, tiedonsiirron nopeutumisena ja vasteaikojen lyhentymisenä. GSM:n aikakaudella verkot välittivät pääasiassa puhetta, kun taas viimeisin neljännen sukupolven 4G LTE-verkko on suunniteltu datan siirtoon.

 • Toimiiko Moi muussa kuin 4G-verkossa?  

  Moi toimii myös 3G- ja 2G-verkoissa. Moi-simmisi käyttää automaattisesti nopeinta saatavilla olevaa verkkoa.


  Monissa puhelimissa voi valita tietyn verkon käyttöönsä laitteen asetuksissa. Esimerkiksi ongelmatilanteissa laitteen voi yhdistää suoraan 3G-verkkoon. Vanhemmat tai edullisemmat laitteet eivät välttämättä toimi 4G-verkossa. Halutessasi voit kytkeä laitteesi aina WLAN/Wi-Fi verkkoon, jolloin internet yhteys toimii sen kautta, mutta puhelut, tekstiviestit ja MMS viestit käyttävät Moin mobiiliverkkoa.

 • Toimiiko alueellani 4G-verkko? Entä muut verkot?  

  Voit tarkistaa alueen verkkotilanteen peittoaluekartasta

 • Kuinka nopea on 4G?  

  Moin simmien maksiminopeus on 100 Mbit/s. Teoriassa nopeimmat 4G LTE -yhteydet voivat siirtää dataa jopa 300 Mbit/s nopeudella, mutta ne ovat vielä harvassa. Käytännössä monet tekijät hidastavat bittien liikkumista.


  Lopulliseen verkon todelliseen nopeuteen vaikuttavat muun muassa puhelimen suorituskyky, verkon kuormitus, etäisyys tukiasemaan, yhteydet tukiasemalta eteenpäin ja internetin tai palvelimien kuormitus. Voit kokeilla laitteesi nopeutta netissä erilaisissa nopeustesteissä.

 • Mitkä ovat Moin IP-osoitteet ja sallitut portit?  

  IPv4-osoitteet ovat vaihtuvia ja NATattuja. IPv6-osoitteet ovat julkisia ja vaihtuvia, ei-NATattuja.


  Sallitut tietoliikenneportit IPv4-osoitteista ovat TCP-protokollassa 500 ja 1024-65535 sekä UDP-protokollassa 123, 259, 500, 1024-1899 ja 1901-65535.


  IPv6-osoitteilla liikennöidessä rajoitetaan Internetistä liittymiin tulevaa liikennettä seuraavista porteista:

  • Port 25(tcp) Simple Mail Transfer protocol
  • Port 53(udp) Domain Name System
  • Port 135(tcp/udp) RPC Endpoint Mapper
  • Port 137(tcp/udp) Netbios Name Service
  • Port 138(tcp/udp) Netbios Datagram Service
  • Port 139(tcp/udp) Netbios Session Service
  • Port 445(tcp/udp) Microsoft DS
  • Port 593(tcp/udp) HTTP RPC Endpoint Mapper
  • Port 1433(tcp/udp) Microsoft SQL Server
  • Port 1434(tcp/udp) Microsoft SQL Monitor
  • Port 1900(udp) uPnP

  Lähtevä sähköpostiliikenne (SMTP)-liikenne liittymästä porttiin 25 on sallittu vain Moin SMTP-palvelimille Viestintäviraston määräyksen mukaan.

 • Mitkä ovat Moin palvelinosoitteet?  

  • Moin lähtevän sähköpostin SMTP-sähköpostipalvelimen osoite on smtp.dnainternet.net
  • Moin NTP-aikapalvelimen osoite on ntp.dnainternet.fi
  • Moin DNS-nimipalvelimien IPv4-osoitteet: 62.241.198.245 ja 62.241.198.246
  • Moin DNS-nimipalvelimien IPv6-osoitteet: 2001:14b8:1000::1 ja 2001:14b8:1000::2

 • Miten saan asetukset puhelimeeni?  

  Asetukset yritetään lähettää automaattisesti puhelimeesi. Jos saat asetukset tekstiviestillä, tallenna ne laitteeseesi. Applen ja Lumian laitteissa asetukset eivät tallennu automaattisesti ja ne pitää syöttää laitteeseen itse. Internet- ja MMS-asetuksille on määritettävä erikseen omat APN-yhteydet. Internet-yhteyspiste (APN) on: data.moimobile.fi. MMS-asetuksissa tulee olla MMS-yhteyspiste (APN): mms, ja MMSC-aloitussivu: http://mmsc.dna.fi.

 • Miten saan MMS-asetukset?  

  Asetukset yritetään lähettää automaattisesti puhelimeesi. Jos saat asetukset tekstiviestillä, tallenna ne laitteeseesi. Applen ja Lumian laitteissa asetukset eivät tallennu automaattisesti ja ne pitää syöttää laitteeseen itse. MMS-yhteyspiste (APN) on: mms ja MMSC-aloitussivu on: http://mmsc.dna.fi.

  Katso myös ohjevideo APN-asetuksista:

 • Miten saan internet-asetukset?  

  Asetukset yritetään lähettää automaattisesti puhelimeesi. Jos saat asetukset tekstiviestillä, tallenna ne laitteeseesi. Applen ja Lumian laitteissa asetukset eivät tallennu automaattisesti ja ne pitää syöttää laitteeseen itse. Internet-yhteyspiste (APN): data.moimobile.fi

 • Miten saan tekstiviestiasetukset?  

  Tekstiviestien lähettämisessä tarvittava viestikeskuksen numero tallettuu laitteeseesi automaattisesti, eikä sitä voi useimmissa puhelimissa edes itse muuttaa. Jos puhelimesi asetuksissa on kuitenkin määritelty viestikeskus, tarkista että sen numero on +358 44 798 3500.

 • Näin asetat laitteeseesi oikeat internet-asetukset  

  iOS:

  1. Mene laitteen asetuksiin ja paina "Mobiiliverkko"

  2. Pääset alla olevaan näkymään. Siirry kohtaan "Mobiilidatavalinnat"

   iPhone 7
  3. Paina "Mobiilidataverkko"

   iPhone 7
  4. Täytä asetukset alla olevan kuvan mukaisesti. APN:n tulee siis olla "data.moimobile.fi "

   iPhone 7 iPhone 7
  5. Käynnistä puhelin uudelleen


  Android:

  1. Mene laitteen asetuksiin ja siirry kohtaan "Langaton verkko ja verkot"

  2. Paina "Lisää"

   Samsung
  3. Valitse "Mobiiliverkko" tai "Matkapuhelinverkot"

   Samsung
  4. Valitse "Tukiasemien nimet" tai "Yhteysosoitteet"

   Samsung
  5. Jos listassa on kohta "data.moimobile.fi", paina tätä ja tarkista, että asetuksessa lukee "APN" -kohdassa "data.moimobile.fi". Muita asetuksia ei tarvitse muuttaa.

   Samsung
  6. Jos listassa ei ole kohtaa "data.moimobile.fi", luo valikosta uusi APN. Aseta nimeksi "Moimobile" ja kirjoita "APN" -kohtaan "data.moimobile.fi". Tämän jälkeen tallenna asetukset.

   Samsung Samsung
  7. Viimeiseksi tarkista listasta, että kohta "Moimobile" on valittu.

  8. Käynnistä puhelin uudelleen.

 • Mitä teen jos simmi häviää tai puhelin varastetaan?  

  Voit sulkea simmisi tilapäisesti Mun Moista. Jos et jostain syystä pääse palveluun, voit myös soittaa asiakaspalveluun ja pyytää simmisi tilapäistä sulkemista. Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00 numerossa 044-770 6000 (mpm/pvm) (ulkomailta soitettaessa +358 44 770 6000). Huomaathan, että mikäli et sulje simmiäsi välittömästi, vastaat sen mahdollisesta väärinkäytöstä.


  Simmin tilapäinen sulkeminen ei tarkoita Moi-tilin irtisanomista vaan sitä, että kateissa olevasta simmistä suljetaan kaikki palvelut. Suljettua simmiä ei voi käyttää. Sulun aikana tiliin ja simmiin liitetyistä palveluista veloitetaan normaalit kuukausimaksut. Voit tilata kadonneen simmisi tilalle uuden ilman puhelinnumeron vaihtumista tai avata suljetun simmin, jos simmi tai puhelin löytyykin. Jos puhelimesi varastetaan, tee rikosilmoitus myös poliisille.

 • Mitä teen jos simmikortti pitää vaihtaa?  

  Tarvitset uuden simmikortin, jos vanha on hävinnyt, mennyt rikki tai on uuteen laitteeseesi liian pieni. Muistathan, että Moin simmit voi pienentää ilman saksia :) Jos simmikorttisi on liian pieni, voit myös käyttää ns. telakkaa eli korttisovitinta. Jos simmi on hävinnyt, kannattaa se varmuudeksi heti sulkea tilapäisesti Mun Moissa. Jos korttia ei löydy, tarvitset uuden simmikortin. Voit tilata uuden simmin asiakaspalvelusta.


  Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00 numerossa 044-770 6000 (mpm/pvm) (ulkomailta soitettaessa +358 44 770 6000).

 • Mitä teen jos simmikortti on mennyt rikki?  

  Voit tilata uuden simmin asiakaspalvelusta. Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00 numerossa 044-770 6000 (mpm/pvm) (ulkomailta soitettaessa +358 44 770 6000).

 • Mitä teen jos vanha simmikortti on uuteen laitteeseen liian pieni?  

  Mikäli kortti on liian pieni, joudut tilaamaan uuden simmikortin. Voit myös kokeilla telakkaa eli korttisovitinta.


  Voit tilata uuden simmin asiakaspalvelusta. Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00 numerossa 044-770 6000 (mpm/pvm) (ulkomailta soitettaessa +358 44 770 6000).

 • Olen unohtanut pin-koodin  

  Mikäli et muista pin-koodiasi, voit puk-koodin avulla luoda uuden pin-koodin.


  Hae ensin simmisi puk-koodi Mun Moista. Anna sitten pin-koodikyselyyn vastaukseksi numerokoodi väärin kolme kertaa. Kortti lukkiutuu ja pyytää sinulta puk-koodia. Syötä etukäteen hakemasi puk-koodi laitteeseen. Tämän jälkeen simmikortti avautuu kuin salaisuuksien kammio ja voit luoda uuden pin-koodin.

 • Laitteeni pyytää puk-koodia?  

  Jos näppäilet pin-koodin väärin kolme kertaa peräkkäin, simmi lukkiutuu turvallisuussyistä. Tällöin laite pyytää puk-koodia. Puk-koodi on kahdeksannumeroinen koodi, jonka syöttämällä simmin saa avattua. Löydät simmiesi puk-koodit Mun Moista.


  Mikäli annat puk-koodin useampia kertoja väärin, kortti lukkiutuu lopullisesti ja saat ilmoituksen: Sim-kortti hylätty. Jos näin hassusti pääsee käymään, joudut valitettavasti tilaamaan uuden kortin asiakaspalvelusta numerosta 044-770 6000 (mpm/pvm).

 • Miten saan puk-koodin?  

  Saat puk-koodin tietoosi maksutta Mun Moista. Saat koodin myös soittamalla asiakaspalveluumme 044-770 6000 (mpm/pvm) tai ulkomailta +358 44 770 6000. Koodin kysyminen puhelimitse asiakaspalvelussa maksaa 10,00 € /kerta.

 • Mistä saan verkon lukituksen purkukoodin?  

  Jos puhelimesi pyytää sinulta verkon lukituksen purkukoodia, kyseessä on kytkykaupalla ostettu puhelin, jossa SIM-kortin vaihtaminen on estetty. Kysy silloin purkukoodia operaattorilta, jolta olet hankkinut kytkypuhelimen.

 • Mitkä ovat laitteeni Moin internet-asetukset?  

  Laitteen nettiasetuksissa löytyvä yhteyspiste eli APN on Moin simmeissä "data.moimobile.fi".


  Moin simmit tunnistavat kotimaassa useimmissa tapauksissa oikean yhteyspisteen riippumatta laitteen asetuksista. Netti voi siis kotimaassa toimia, vaikka asetukset olisivat väärät. Puhelinmallista riippuen sinulle yritetään tallettaa asetukset automaattisesti tai sinulle voi tulla automaattisesti asetukset tekstiviestillä. Tallenna saamasi tekstiviestin asetukset laitteeseesi. Lumian ja Applen laitteissa internet asetukset eivät valitettavasti tallennu automaattisesti, eikä sinulle voida lähettää asetuksia tekstiviestillä, vaan sinun tulee ne itse asettaa. Ulkomailla väärä yhteyspiste estää laitteen nettikäytön, vaikka kotimaassa se saattaa toimia väärilläkin asetuksilla. Tarkista laitteesi asetuksista yhteyspisteen asetukset ja käytä APN yhteyspistettä "data.moimobile.fi".

 • Mitkä ovat Moin MMS-asetukset?  

  Moin MMS-asetuksissa käytettävä yhteyspiste eli APN on "mms" ja MMSC aloitussivu "http://mmsc.dna.fi" (HUOM! ” lainausmerkkejä ei kirjoiteta asetuksiin)


  Moin simmit tunnistavat kotimaassa useimmissa tapauksissa oikean yhteyspisteen riippumatta laitteen asetuksista. MMS viestit voivat siis kotimaassa toimia, vaikka asetukset olisivat väärät. Puhelinmallista riippuen sinulle yritetään tallettaa asetukset automaattisesti tai sinulle voi tulla automaattisesti asetukset tekstiviestillä. Tallenna saamasi tekstiviestin asetukset laitteeseesi. Lumian ja Applen laitteissa asetukset eivät valitettavasti tallennu automaattisesti, eikä sinulle voida lähettää asetuksia tekstiviestillä, vaan sinun tulee ne itse asettaa. Ulkomailla väärät asetukset estävät palvelun käytön. Myös netin väärä yhteyspiste estää laitteen MMS ja nettikäytön, vaikka kotimaassa se saattaa toimia väärilläkin asetuksilla. Tarkista laitteesi asetuksista netin yhteyspisteen asetukset ja käytä APN yhteyspistettä "data.moimobile.fi".

 • Mistä johtuu, että verkko on hidas?  

  Vaikka mobiiliverkkojen teoreettiset nopeudet ovat korkeita, käytännössä monet tekijät hidastavat bittien liikkumista. Puhelimen suorituskyky tai vikatila, verkon kuormitus, etäisyys tukiasemaan, yhteydet tukiasemalta eteenpäin, internetin tai palvelimien kuormitus jne. vaikuttavat kaikki lopulliseen saatavilla olevaan nopeuteen. Verkossa saattaa myös olla tilapäinen häiriö. Katso häiriötiedotteet


  Joskus myös käyttämäsi laite saataa jumiutua, jolloin pelkkä laitteen uudelleenkäynnistys voi nopeuttaa yhteyttä. Jos yhteys on samassa paikassa jatkuvasti hidas, tarkista verkon toimivuus alueellasi DNA:n peittoaluekartasta . Huomaathan, että vaikka peittoaluekartan mukaan alueella voi olla verkkoa, kellarit, paksut seinät, erikoisikkunat, maaston epätasaisuudet jne voivat heikentää verkon signaalia. Sisätiloissa verkkoyhteys on yleensä parhaimmillaan ikkunan vieressä. Voit parantaa verkon toimintaa ja nopeuttaa yhteyttä käyttämällä lisäantennia.

 • Minulla on vääränkokoinen simmi.  

  Jos simmisi on liian iso, voit pienentää sitä taittamalla simmin uloimmat reunukset pois. Ole varovainen pienentäessä simmiäsi, jotta et vahingossa taita sitä liian pieneksi. Jos taas simmisi on liian pieni, voit "suurentaa" sen ns. simmi telakalla (SIM korttisovitin) tai voit tilata uuden simmin asiakaspalvelusta. Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00 numerossa 044-770 6000 (mpm/pvm) (ulkomailta soitettaessa +358 44 770 6000).

 • Simmini ei näytä toimivan.  

  Mikäli simmi ei näytä toimivan, kokeile käynnistää laite uudelleen ja anna pin-koodi. Jos laite ei edelleenkään kytkeydy verkkoon, on mahdollista, ettei alueella ole verkkoa tai laitteesseen tai simmiin on asetettu estoja tai rajoituksia. Tarkista siis laitteen ja simmin asetukset.


  Verkossa saattaa myös olla tilapäisiä häiriöitä ja voit tarkistaa ne häiriötiedotteista. On myös mahdollista, että laitteesi on rikkoutunut tai simmikortti on vaurioitunut. Jos mahdollista kokeile simmikorttia toiseen laitteeseen. Jos kortti on rikkoutunut, sitä ei voi korjata, vaan sinun pitää tilata uusi kortti soittamalla asiakaspalveluun. Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00 numerossa 044-770 6000 (mpm/pvm) (ulkomailta soitettaessa +358 44 770 6000).

 • Olen unohtanut Mun Moin tunnukset.  

  Käyttäjätunnuksena toimii tilauksen yhteydessä antamasi sähköpostiosoite. Tätä tunnusta ei voi vaihtaa Mun Moissa. Tunnuksen voi vaihtaa vain soittamalla asiakaspalveluun.


  Saat tilauksen jälkeen sähköpostiisi linkin, josta pääset luomaan itsellesi salasanan. Jos olet unohtanut salasanasi tai haluat vaihtaa sen, voit tilata uuden salasanan Mun Moin kirjautumissivulta.

 • Saako Windows Phone -puhelimiin Mun Moita?  

  Windows-puhelimella ei voi käyttää Mun Moi -tilinhallintasovellusta eli applikaatiota. Voit kuitenkin käyttää Windows Phonella Mun Moita nettiselaimellasi osoitteessa http://www.moi.fi

 • En saa yhteyttä verkkoon.  

  Laite voi olla päällä, vaikka se ei ole yhteydessä verkkoon. Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen. Pin-koodin kyselyn jälkeen laitteen pitäisi kytkeytyä verkkoon. Vaikka Suomessa mobiiliverkko toimii kattavasti, on mahdollista että verkko ei toimi juuri siinä paikassa tai verkossa voi olla tilapäinen vika. Mikäli pääset nettiin toisella laitteella tai toisesta paikasta, voit tarkistaa tiedon verkon häiriöistä ja peittoalueesta DNA;n verkkosivuilta.


  Myös laitteessasi tai simmissäsi voi olla vikaa. Jos mahdollista, simmin toimivuutta voit kokeilla toisella laitteella ja laitteen toimivuutta toisella simmillä. Mikäli käytössäsi on täysin uusi simmi, saattaa syynä olla myös se, että simmiä ei ole vielä aktivoitu. Uusi simmi tulee aina ennen käyttöönottoa aktivoida Mun Moissa. Näet aktivoimattomat simmit heti kirjautuessasi Mun Moihin. Tarkista myös laitteen asetuksista, ettet ole kytkenyt mitään estoja päälle. Lentokonetila estää laitteen kytkeytymisen mobiiliverkkoon. Jos verkko ei toimi ulkomailla, tarkistathan ettet ole kytkenyt verkkovierailun estoa (roaming-esto) päälle laitteesi asetuksissa tai Mun Moissa. Tarkista myös laitteesi Moin internet-asetukset? Laitteen nettiasetuksissa löytyvä yhteyspiste eli APN on Moin simmeissä "data.moimobile.fi".

 • Laite ei löydä ulkomailla verkkoa.  

  Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen. Verkon löytäminen saattaa laitteelta kestää hetken. Jos laitteesi ei PIN-koodin kyselyn jälkeen edelleenkään löydä verkkoa, tarkista laitteesi asetuksista onko laite lentokonetilassa, jolloin se ei yhdisty verkkoon.


  Laitteen asetuksissa on myös mahdollista yhdistää se manuaalisella verkonvalinnalla vain DNA:n verkkoon, jolloin laite ei toimi ulkomailla. Suosittelemme, että käytät ulkomailla automaattista verkonvalintaa, joilloin laite valitsee parhaan verkon. Kotimaassa verkko toimii lähes kaikkialla, mutta ulkomailla näin ei aina ole. Laitteesta ja Mun Moista tehdyt roaming-estot laitteessa sallivat kyllä verkkoon yhdistymisen, mutta estetyt palvelut eivät toimi. Väärät asetukset voivat estää MMS viestien ja netin käytön. Tarkista laitteesi internet asetuksista yhteyspisteen asetukset ja käytä APN yhteyspistettä "data.moimobile.fi". Moin MMS-asetuksissa käytettävä yhteyspiste eli APN on "mms" ja MMSC aloitussivu "http://mmsc.dna.fi" (HUOM! ” lainausmerkkejä ei kirjoiteta asetuksiin)

 • 4G ei toimi.  

  Voit olla paikassa, jossa ei ole 4G verkkoa. Verkon peittoalueen voit tarkistaa DNAn sivuilta. Mikäli olet aikaisemmin saanut 4G-yhteyden samasta paikasta, voi verkossa olla tilapäinen häiriö. Verkon tilapäiset häiriöt voit tarkistaa häiriötiedotteista.


  Tarkista myös puhelimesi asetuksista, että 4G-verkon käyttäminen on sallittu. 4G-puhelimissa on usein mahdollista kytkeä 4G-verkko pois päältä, jolloin laite käyttää hitaampia 3G- tai 2G-verkkoja. Huomaathan, että vanhemmilla tai edullisimmilla laitteilla ei välttämättä voi käyttää 4G-verkkoa.

 • Data ei toimi kotimaassa.  

  Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen. Tarkista kytkeytyykö laitteesi PIN-koodin antamisen jälkeen mobiiliverkkoon. Jos data ei toimi tämänkään jälkeen, tarkista laitteen asetuksista sekä Mun Moista simmisi asetuksista, että mobiilidatan käyttöä ei ole estetty. Mun Moista aktivoitu Data-aresti estää mobiilidatan käytön.

 • Puhelin ei toimi ulkomailla.  

  Tarkista puhelimen asetuksista ja Mun Moista simmisi asetuksista, että ulkomaan käyttöä ei ole estetty. Puhelin voi myös olla päällä, mutta ei ole yhdistynyt verkkoon. Sammuta laite ja käynnistä se uudelleen.


  Jos laite ei pin-koodin antamisen jälkeen edelleenkään löydä verkkoa, tarkista asetuksista onko puhelin kytketty manuaalisella verkonvalinnalla vain DNA:n verkkoon. Suosittelemme, että käytät ulkomailla automaattista verkonvalintaa. Kotimaassa verkko toimii lähes kaikkialla, mutta ulkomailla näin ei aina ole. Tarkista myös puhelimen asetuksista, ettei puhelinta ole kytketty lenkokonetilaan, jolloin se ei kytkeydy mobiiliverkkoon. Lentokonetilassa puhelimen näytöllä näkyy usein lentokoneen kuvaikoni.

 • Tekstiviestit eivät toimi.  

  Tekstiviestien lähettämisessä tarvittava viestikeskuksen numero tallettuu laitteeseesi automaattisesti, eikä sitä voi useimmissa puhelimissa edes itse muuttaa. Jos puhelimesi asetuksissa on kuitenkin määritelty viestikeskus, tarkista että sen numero on +358 44 798 3500.


  Vanhempien puhelimien muistin koko on usein hyvin pieni. Jos puhelimen viestimuisti täyttyy, ei viestejä voi lähettää tai vastaanottaa. Poista silloin puhelimen muistista viestit, joita et enää tarvitse. Jos vastaanottajan puhelin on suljettuna, viestiä ei voida luonnollisesti toimittaa perille. Viesti yritetään lähettää myöhemmin uudelleen.

 • Multimedia (MMS) -viestit eivät toimi.  

  MMS-viestien lähettäminen ja vastaanottaminen edellyttää, että puhelin tukee MMS-viestejä ja mobiilidatan käyttö on sallittu simmille ja laitteelle. Tarkista onko mobiilidatan käyttö sallittu puhelimen asetuksista ja Mun Moista simmisi asetuksista, ettei data-arestia ole kytketty päälle. Myös puhelimen MMS-asetukset tulee olla käytössä. Moin MMS-yhteyspiste (APN) on: mms ja MMSC aloitussivu http://mmsc.dna.fi.


  Tarkista myös laitteesi nettiasetuksista yhteyspisteen asetukset, ja käytä APN-yhteyspistettä "data.moimobile.fi". Katso myös ohjevideo APN-asetuksista:

 • Mistä löydän häiriötiedotteet ja ilmoitukset verkkovioista?  

  Häiriötiedotteet, jotka pitävät sisällään kaikki merkittävät häiriöt sekä verkosta että muista häiriöistä löydät tästä.

 • Laitteeni ilmoittaa, että sim-kortti on hylätty?  

  Mikäli annat puk-koodin useampia kertoja väärin, kortti lukkiutuu lopullisesti ja saat ilmoituksen: Sim-kortti hylätty. Jos näin hassusti pääsee käymää, joudut valitettavasti tilaamaan uuden kortin asiakaspalvelusta numerosta 044-770 6000 (mpm/pvm). Asiakaspalvelu on auki arkisin 08.00-18.00.

 • Mitä teen, jos data ei lähde toimimaan, vaikka kytkin data-arestin pois päältä?  

  Kokeile sammuttaa laitteesta virta ja käynnistä se uudelleen.

 • Mitä teen, kun nettisivu ei lataudu tai näkyy väärin?  

  Kokeile ensin päivittää sivu selaimesta uudelleen. Jos tämä ei auta, käynnistä selain uudestaan. Kokeile myös vaihtaa toiseen selaimeen. Moin sivut toimivat parhaiten Google Chromella, Safarilla ja Mozilla Firefoxilla.

 • Puhelimeni ei toimi ulkomailla 4G (LTE) verkossa.  

  4G (LTE) roaming ei toimi ulkomailla kovinkaan monessa verkossa. Jos laitteesi yrittää vikatilanteessa roumata 4G (LTE) verkkoon, voit estää laitteesi 4G-käytön laitteesi asetuksissa. 3G-verkko näkyy asetuksissa usein myös nimellä WCDMA.

 • Miten voin irtisanoa kaikki palveluni.  

  Pahus, nyt taisimme mokata :-( Mikäli haluat irtisanoa kaikki palvelusi, täytyy sinun soittaa asiakaspalveluun. Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00 numerossa 044-770 6000 (mpm/pvm), (ulkomailta +358 44 770 6000).

 • Miten voin lopettaa tai irtisanoa palvelun?  

  Voit lopettaa tai irtisanoa kuukausimaksullisen lisäpalvelun kuten rajattoman datan, rajattoman puheen tai vastaajan Mun Moissa poistamalla palvelun käytöstä. Palvelu on käytettävissä laskutuskauden loppuun.


  Irtisanottu palvelu sulkeutuu vasta laskutuskauden vaihtuessa eikä etukäteen maksettua kuukausimaksua palauteta. Kuukausimaksulliset lisäpalvelut ovat käytössä aina vähintään yhden täyden laskutuskauden eli niitä ei voi tilata vain yhdeksi vajaaksi laskutuskaudeksi.

 • Mitä jos liittymäni on irtisanottu?  

  Mikäli emme ole saaneet palveluiden käytöstä maksua, voidaan palvelut irtisanoa. Tarkkaa aikaa irtisanomiselle emme voi antaa, mutta lähetämme useamman maksukehoituksen aina ennen irtisanomista. Mikäli asiassa on epäselvyyttä ota yhteys asiakaspalveluun. Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00 numerossa 044-770 6000 (mpm/pvm).


  Irtisanomisen jälkeen palvelut lakkaavat toimimasta, mutta Mun Moi toimii vielä 6 kuukautta irtisanomisen jälkeen ja voit hakea sieltä esimerkiksi vanhat laskusi. Irtisanomisen jälkeen perimme mahdolliset rästiin jääneet maksut, maksumuistutukset, korot ja perintäkustannukset.

 • Tarvitseeko tarpeettomia simmejä palauttaa?  

  Käytössäsi olleita simmejä ei tarvitse palauttaa Moille. Turvallisuussyistä emme suosittele tarpeettomien simmien säilytystä, joten irtisano tarpeettomat simmit ja leikkaa kortit kahtia. Tai askartele niistä vaikka korvakorut!


  Jos kuitenkin peruutat Moi-tilauksesi etäkaupan 14 vuorokauden palautusoikeuden aikana, käyttämättömät simmit tulee palauttaa osoitteeseen: Moi Mobiili Oy, Palautukset, PL 93, 04201 KERAVA. Peruutuksen voit tehdä peruutuslomakkeella., joka tulee lähettää asiakaspalveluumme joko skannattuna sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@moi.fi tai postitse osoitteeseen: Moi Mobiili, Asiakaspalvelu, PL 61, 90101 OULU.

 • Ulkomaankeikka, mitä kannattaa tehdä?  

  Pitää hauskaa ja tutustua uuteen kulttuuriin mahdollisimman avoimin mielin! :) Jos olet reissussa useamman kuukauden tai pidempään, kannattaa Moin liittymä sulkea väliaikaisesti ja ostaa uudesta kotimaastasi paikallinen liittymä. Liittymäsi voit katkaista väliaikaisesti asiakaspalvelusta. Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00 numerossa 044-770 6000 (ulkomailta +358 44 770 6000).

 • Miten voin irtisanoa tarpeettoman simmin?  

  Voit irtisanoa tarpeettoman simmin soittamalla asiakaspalveluun. Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00 numerossa 044-770 6000 (mpm/pvm).