Mitä ovat erikokoiset simmikortit ja miten saan laitteeseeni oikeankokoisen kortin?

Sim-kortteja eli simmejä on kolmea eri kokoa: perus- (mini), mikro- ja nano-sim. Luottokortin kokoisesta Moi-simmikorttipakkauksesta saat käyttöösi kaikki simmikoot suurimmasta pienimpään ilman saksia. Kätevää, eikö?

  • Jos tarvitset suurimman perussimmin (mini), taita koko pienempi sim-kortti valmiita reunoja pitkin irti luottokortin kokoisesta kortista.
  • Mikro-simmi on tavallista perussimmiä hieman pienempi. Saat sen taivuttamalla peruskortista irti uloimmat reunat. Mikro-simmin tarvitsevat mm. iPhone 4 ja 4S, Nokia Lumiat sekä Samsungin puhelimet.
  • Nano-simmi on korteista pienin. Se sopii esimerkiksi iPhone 5 ja 6 -älypuhelimiin ja sen saa esiin taittamalla kaikki irtoavat reunukset.

Ole tarkkana, ettet vahingossa taita korttia liian pieneksi. Jos kuitenkin näon käy tai vanha simmikorttisi on liian pieni uuteen laitteeseesi, voit käyttää ns. telakkaa eli korttisovitinta, jolla saat korttisi suurennettua.

Mikäli sim-korttisi vahingoittuu tai tarvitset uuden kortin, voit tilata uuden asiakaspalvelusta numerosta 044-770 6000 (mpm/pvm). Asiakaspalvelumme on auki arkisin 08.00-18.00.