Joko perheessänne on käyty se keskustelu: lapselle ensimmäinen puhelin? Lapselle tämä voi olla tärkeä hetki, jota voisi hyvin verrata ajokortin saamiseen. Toki puhelinliittymät on hyvä mainita samalla hengenvetäisyllä – niissäkin on eroja. Moilla päätimme siis teitä varten koota ohjeet, joilla saadaan lapsen ensimmäinen puhelin turvallisesti ja helposti käyttökuntoon.
Maksa maltillisesti, suosi rautaista tekoa
Miksi maksaa liikaa, jos saman saa yli puolet halvemmalla? Lapselle parin sadan euron älypuhelin riittää mainiosti, eikä edullinen puhelin juuri edes kalpene ominaisuuksien osalta kalleimmille malleille.
Kiiltäviä kuoria ja huippukameraa tärkeämpää on kestävyys, akun kesto ja yksinkertainen käytettävyys. Jos puhelin on vesitiivis, vielä parempi. Peruspuhelin on kestävyydessä paras vaihtoehto. Sellainen tulee lapselle kuitenkin nopeasti tylsäksi ja ominaisuuksiltaan rajalliseksi.
Älä jätä lastasi liittymän vangiksi
Lapsen puhelinlasku voi lähteä helposti lapasesta, ja siksi onkin tärkeää, että liittymä tulee ilman sitoumuksia ja on helposti muokattavissa.
Me Moilla olemme sitä mieltä, että liittymämme on lapsille Suomen paras. Meidän simmistä et maksa 15 euroa enempää kuukaudessa, jos tarvitset puhelinta vain kohtuulliseen datankäyttöön. Selvää säästöä kymmenien eurojen liittymiin verrattuna. 15 eurolla lapsi surffailee 8 gigatavun edestä ja huippunopeasti: 4g-nopeus on 150 megabittiä sekunnissa. Vroom!
Tässä on dataa ja vauhtia lapselle sopivasti. Jos haluat, liittymän voi napsauttaa Mun Moissa rajattomaksi datan käytöltä datasyöpöille tai puhelörpöille puheen osalta. Samoin, jos käyttö on pienempää, voi nämä rajattomat paketit napsauttaa pois päältä. Koskaan ei kannata maksaa turhasta, se on Moin teesi!
Emme usko määräaikasuuksiin, sen sijaan uskomme vapauteen ja siihen, että liittymien muokkaamisen tulisi olla helpompaa. Mun Moi -sovelluksesta voitkin nähdä reaaliajassa kaikkien Moi-simmien datan, puheluiden ja tekstareiden käyttömäärän. Voit milloin tahansa muokata palvelujasi – niin helppoa ja nopeaa!
Huolet pois oikeilla asetuksilla
Älypuhelinta pidellessään lapsella on käsissään koko maailma. Se on asia, joka on täynnä mahdollisuuksia mutta myös uhkia. Oikeilla asetuksilla saat lapsen puhelimesta kuitenkin turvallisen. Kas näin:
Lapsi saa helposti puhelimen menemään lukkoon, joten helposti löytyvälle PUK-koodille tulee taatusti käyttöä. Toisaalta, jos puhelin menee hukkaan, sen saa suljettua Mun Moista väliaikaisesti.
Soitot maksullisiin viihdepalveluihin ja lapsille sopimattomat sisällöt ovat monen vanhemman pelko. Nämä ovat onneksi helppo estää puhelimen ja sovelluskaupan asetuksista. Käyttöä voi rajoittaa myös sovellusten sisällä, esimerkiksi rajoittamalla sovelluskaupan käytön vain ilmaisten ja lapsille sopivien sovellusten lataamiseen.
Tuntemattomat tai kaupalliset puhelut saattavat hämmentää tai pelottaa lasta, mutta niistä pääsee onneksi eroon. Jos puhelinnumeron haluaa salaiseksi, sen voi tehdä Mun Moissa. Asiakkuusmarkkinointiliiton ylläpitämästä Robinson-palvelusta taas saa pyydettyä suoramarkkinointikiellon.
Valot on laitettu pois, mutta sängystä kajastaa sininen valo? Ongelma on tuttu, mutta meillä on olemassa siihen helppo ratkaisu. Jos nukkumaanmeno tuntuvat kaatuvan älypuhelimen selailuun, Mun Moista saat laitettua lapsesi datan väliaikaisesti pois päältä – sängystäsi ja omalla puhelimellasi!
Entä jos puhelin – tai vielä pahemmin lapsi – katoaa? Useista älypuhelimista löytyy asetus, tai niihin saa ladattua sovelluksen, jonka avulla voit paikantaa lapsen omalla puhelimellasi. Sama ominaisuus toimii myös toisin päin, eli lapsi voi esimerkiksi seurata missä häntä harrastuksesta kotiin hakevat vanhemmat ajavat autollaan. Kätevää!
Ei unohtuneita laskuja tai turhaa laskuroskaa, veloitus tapahtuu suoraan maksukortilta
Ei määräaikaisuuksia, ei sitoumuksia, ei ketunhäntiä kainalossa
Moi on ketterä ja jatkuvasti uudistuva
Ja sitten ei muuta kuin puhelin- ja liittymäkaupoille. Tutustu Moin liittymiin tästä!
Katso Moin uudet liittymäpaketit täältä. Päivitetty syksyllä 2023.